Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Recycle

Recycle

Franciaországban évente több mint 600 000 tonna elektromos és elektronikai berendezésekből származó hulladékot (WEEE - Elektromos és elektronikai berendezések hulladékai) gyűjtenek össze és dolgoznak fel. Az európai irányelvek értelmében 2018 augusztusa óta minden elektromos és elektronikai termék újrahasznosítása kötelező. Tájékozódjon az Önt érintő változásokról és tudja meg, mit kell tennie, ha ki szeretne dobni egy dugaljat vagy egy elektromos kapcsolót...

 

 

 

TEKINTSE MEG ÖSSZEFOGLALÓNKAT!

 

Mi is az a WEEE újrafeldolgozási ágazat?

Franciaországban a WEEE újrafeldolgozási ágazatnak két fő célja van:

- a hulladékok ökológiai lábnyomának csökkentése,

- a gazdaság élénkítése a hasznosítható anyagok begyűjtése és munkahelyek teremtése révén

 

Az Eco-systèmes egy nonprofit ökoszervezet, amely a háztartásokból származó elektromos és elektronikai berendezések hulladékait (WEEE) gyűjti össze és dolgozza fel. Az ágazat működéséhez elengedhetetlen, hogy a forgalmazók eleget tegyenek az elektromos és elektronikai termékek visszavételére vonatkozó kötelezettségüknek.

 

 

AMIT TUDNI ÉRDEMES

 

HOGYAN ISMERJÜNK FEL EGY WEEE TERMÉKET ÉS HONNAN LEHET TUDNI, HOGY HOVA DOBJUK KI?

 

A WEEE termékek könnyen felismerhetők: a termékeken, esetleg a csomagoláson vagy a használati utasításban egy „áthúzott hulladékgyűjtő edény” piktogram található, amely azt jelenti, hogy nem kerülhet a vegyes háztartási hulladék közé. Figyelem! Ezek a termékek hagyományos hulladékgyűjtő edénybe nem dobhatók! Az ilyen termékeket egy erre a célra szolgáló gyűjtőedényekkel felszerelt értékesítési helyre kell elvinni, vagy a megfelelő gyűjtőedényekkel ellátott települési hulladékátvevő központban kell leadni őket.

 

 

Az „ÁTHÚZOTT HULLADÉKGYŰJTŐ EDÉNY” PIKTOGRAM

 

Nem lehet eltéveszteni! Az érintett termékeken és berendezéseken „áthúzott hulladékgyűjtő edény” piktogram található.

 

 

TUDJON MEG RÓLA TÖBBET!

 

MI A TEENDŐ AZ EGYÉB ELEKTRONIKAI HULLADÉKOKKAL?

Ugyanez vonatkozik az olyan régebbi, de azonos funkciójú elektronikai termékekre, melyeket még nem láttak el „áthúzott hulladékgyűjtő edény” piktogrammal - így ezeket is az előzőekben leírt módon kell kezelni.