Bemutatkozás

A Legrand Csoport a világban és Magyarországon

A Legrand az épületek villamos- és digitális adatátviteli infrastruktúráinak világszintű szakértője. A francia központú Legrand Csoport a termékeit minden földrészen értékesíti. 90 országban leányvállalattal van jelen, de összességében 180 országban áll képviselettel vevői rendelkezésére. Világszinten közel 36.000 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele 2016-ban elérte az 5 milliárd eurót.

A Legrand magyarországi múltja 100 évre nyúlik vissza. Ez a hosszú idő is mutatja, hogy a vállalat a kezdetektől megállta és megállja a helyét a hazai piacon. Mindig képes volt a megújulásra, kihasználva az adott korokban rejlő innovációs lehetőségeket. 100 év alatt számtalan szélsőséges gazdasági körülményt és kihívást élt át sikeresen és alakult át a mai formájára a Legrand Zrt.

Az 1918/19-es Szalay Rt. megalakulásával kezdődött a vállalat múltja. A háborút követően 1950-ben államosítás, majd különböző átszervezések után 1960-ban Szentesre telepítették a gyártó üzemet és megkezdődött a hosszú Kontakta, Kontavill időszak. A vállalat 1992-ben egy sikeres privatizációt követően vált a Legrand Csoport tagjává.

Számtalan saját fejlesztés, gyártás és ezekhez kapcsolható elismerések hosszú listája mutatja, hogy a Legrand valóban megbízható szakmai partner. Nézzük csak a legutolsó fejlesztésünket a Valena Life és Allure kettős termékcsaládot. Mindkettőt mi fejlesztettük és gyártjuk és mindkettő elnyerte a bevezetése évében a megtisztelő Magyar Termék Nagydíjat. A Legrand alapelvei között van a magas minőség iránti elkötelezettség, a kreativitás és a vásárlóink részére a minőségtudatos iránymutatás egyaránt.

Vállalati értékrendünket az üzleti partnereink, a munkavállalóink, a tulajdonosok és a környezetünk elvárásait figyelembe véve alakítottuk ki. Legfontosabb érték a Legrandnál az ember és magyar munkavállaló.

Mérföldköveink a megbízhatóság jegyében:

  • közel 100 éve Magyarországon,
  • több mint 50 éve Szentesen és
  • 25 éve a Legrand Csoportban.

Letölthető dokumentumok, prospektusok

  • Legrand katalógus 2018