Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Vakáció alatt is biztonságban a házunk!

2023-07-19 08:57:00

Bár bizonyítottan sokkal nagyobb biztonságban élünk mostanság, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt, azért nem árt az óvatosság!
Vakáció alatt is biztonságban a házunk!

Az elővigyázatosság mindig kifizetődő, akár az otthonodról, akár a kedvenc használati tárgyaidról van szó. Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni hát a védelemre, és olyan okosmegoldások után nézni, amelyek segítségével akár távolról is szemmel tarthatod a lakásodat és környékét. Az okosotthon kialakítások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, és nem csupán a kényelmi, de a biztonsági megoldások miatt is. Ezen korszerű berendezéseknek köszönhetően már megvalósítható, hogy például miközben egy étteremben vagyunk, láthatjuk, ha valaki éppen kopog az ajtónkon. Az intelligens biztonsági berendezéseknek köszönhetően kulcsok nélkül is bezárható vagy éppenséggel kinyitható a bejárati ajtónk. Most bemutatunk pár olyan eszközt és modern technológiát, amelyek segítségével mindig biztonságban érezhetjük magunkat.

Távirányítható biztonság

Bizonyára mindannyiunkkal előfordult már, hogy kapkodva sikerült csak elindulnunk otthonról. Ilyenkor persze már útközben azon gondolkodunk, hogy minden eszközt kikapcsoltunk-e, és vajon élesítettük-e a lakás biztonságát szolgáló riasztórendszert? Köztudott, hogy a hagyományos biztonságtechnikai rendszereket manuálisan kell bekapcsolni, amikor elhagyjuk az ingatlant, illetve a belépést követően rövid időn belül inaktiválni kell. A manuális szerkezetekkel sajnos gyakran előfordul, hogy „véletlenül” riasztanak, ez pedig külön problémát jelenthet, különösen akkor, amikor elutazunk. Ma már a korszerű biztonságtechnikai rendszerek az okosotthon többi rendszeréhez kapcsolódnak és távolról menedzselhetőek. Így okostelefonról, tabletről és számítógépről is kezelhetőek. Jelenlétünk nem szükséges az eszközök ki-és bekapcsolásához, vagy szabályozásához.

Valós idejű jelzések

Ha szeretnénk rögtön értesülni a biztonsági szenzorok jelzéseiről, vagy gyorsan ellenőriznénk kameránk képét távollétünk során, akkor is jól jönnek az okos rendszerek. Az okos biztonsági rendszerekkel ugyanis valós idejű jelzéseket kaphatunk az ingatlanunkban történő eseményekről. Például a kültéri kamera és a riasztó több, mint egy egyszerű megfigyelőrendszer. Kapcsolatban áll az okostelefonunkkal, és amikor egy ismeretlen személyt vagy járművet észlel, azonnal értesítést küld nekünk.  A kamera megkülönbözteti az embereket, állatokat, autókat és az ártalmatlan mozgásokat is, hogy ne riasszon feleslegesen.

Jelenlét szimuláció, mint a biztonság záloga

A jelenlét szimuláció az okosotthonok egyik leghatékonyabb biztonsági funkciója. Külső szemlélők részére azt a látszatot kelti, hogy az üres lakásban tartózkodnak. Hosszú távollét során számos jel utalhat az ingatlan ürességére, például az ingatlanban nem használnak világítást este vagy a redőnyök és függönyök pozíciója változatlan több napon keresztül. A jelenlét szimuláció ezeket automatikusan változtatja, így csökkenti a betörés kockázatát. Az illetéktelen betolakodók sokszor figyelik ki egy ház körül, hogy annak tulajdonosa mikor megy el hosszabb vakációra, mely során a könnyedebb bejutás biztosított számukra. Okosotthonunk segítségével most már ettől sem kell tartanunk! Élvezhetjük a vakáció pillanatait, vagy nyugodtan mehetünk üzleti útra is!

A cél, hogy megtévesszük az illetéktelen személyeket, azaz ”viselkedjenek” az eszközök úgy, mintha  otthon lennénk és végeznénk, szokásos hétköznapi tevékenységeinket. Az ún. ”távollét üzemmód” aktiválásával a redőnyök sötétedés után automatikus lemennek, a kültéri és beltéri lámpák pedig automatikusan fel / majd lekapcsolódnak maghatározott időközönként, sőt akár még a TV-t és a rádió is bekapcsolódhat. A működtetett eszközöknek és a variációknak csupán a képzeletünk szab határt!

Beltéri és kültéri kamerarendszer

Otthonunk biztonságát leginkább egy kültéri okos kamerarendszerrel növelhetjük. Ezek a kamerák szinte bárhová felszerelhetőek és általában a dizájnnak köszönhetően nem feltűnőek, ráadásul ellenállnak a különféle környezeti hatásoknak. A beltéri kamerák használata ideális megoldás lehet otthonunkban a gyermekfelügyeletre, vagy irodánkban a munkafolyamatok nyomon követésére. Bármelyik kamera képes arra, hogy rögzítse, ami elé kerül, a mesterséges intelligencia megjelenése viszont azt is jelenti, hogy a kamerák értik, amit látnak. Az intelligens kamera rendszerek használatával már sokkal fejlettebb módon követhetjük nyomon otthonunk történéseit távollétünkben. 

Biztonságos otthon: értéknövelés

Az okos biztonsági rendszerek bizonyítottan növelik az ingatlan értékét. Sokszor a bekerülési értéket meghaladó módon növelhetik az ingatlan értékét, így bizonyos esetekben anyagilag rövid távon megtérülő befektetés lehet, ha okosotthont szeretnénk kiépíteni. Egyes kutatások alapján az okos otthon rendszerrel felszerelt ingatlanok értéke (a várható energiamegtakarítás, valamint a biztonsági és kényelmi funkciók hozzáadott értéke miatt) 5-10 százalékkal haladhatja meg az okosfunkciók nélküli, egyéb paraméterekben hasonló adottságú ingatlanok értékét. 

 

7 napos okosotthon kihívás

Legyél 7 nap alatt az otthonod "okosotthon szakértője"!

Milyen néven szólíthatunk?
 
Szeretnénk keresztneveden szólítani az e-mailekben.
Milyen email címre küldhetjük a kihívás anyagát?
 
7 napon keresztül napi 1 emailt fogunk küldeni neked.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési szabályzatban leírtakat és kérem a kihívás leveleit!

Bármikor leiratkozhatsz a levél alján lévő linken, ha nem szeretnél tovább részt venni a kihíváson.
 
Belevágok!