Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Üzleti Élet a Környezetért Díj I. helyezés

2015-12-05 00:00:00

2015. december 9.-én Károlyi László vezérigazgató úr a Legrand Zrt. képviseletében átvette a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) által kiírt, Üzleti Élet a Környezetért pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén az I. helyezésért járó emlék plakettet és oklevelet.
Üzleti Élet a Környezetért Díj I. helyezés

Nyertes pályázatunkban a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységünket foglaltuk össze, részleteiben a -2005-ben felszámolt- korábbi galvanizációs munkafolyamatok okozta VOC talaj- ill. talajvíz szennyezés felszámolásáról írtunk. A szennyeződés kétséget kizárólag még jogelődeink idejében, a 80-as években a nyitott zsírtalanítási technológia és a zsírtalanító szer (triklór-etén) tárolása következménye, amelyek ugyan megfeleltek az akkori környezetvédelmi előírásoknak, azóta azonban jelentős szigorítások történtek. Ez a kármentesítő projekt 2005-ben kezdődött és várhatóan 2017-ben zárul. A hosszú idősávból látszik, hogy komoly tervezést, folyamatos munkát és pénzügyi forrásokat is igényel évről-évre a rendszer működtetése.

Az díj elnyerése mellett felkérést kaptunk pályázat benyújtására az Európai Unió Környezetvédelmi Bizottsága (EBAE) által kétévente kiírásra kerülő nemzetközi pályázatra.

Károlyi László vezérigazgató úr a következő indián közmondást idézte a díj átvétele kapcsán: “A Földet nem örökségül kaptuk, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük azt. ”Mi a Legrandnál igyekszünk ennek megfelelően gondolkodni és cselekedni és felelős vállalatként a környezet védelmét kiemelten kezelni tevékenységeink során.

A HBLF-ről és a kétévente kiírásra kerülő pályázatról tájékoztató:

A HBLF a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett hazai és nemzetközi vállalkozásokat, vezető üzletembereket és elismert szakértőket tömörítő non-profit szervezet. A tagvállalatokon túl a hazai vállalkozások is önálló és közös erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén. Ennek a gyakorlatnak az elismerésére és az eredmények bemutatására a HBLF 2000-ben megalapította az „Üzleti Élet a Környezetért” környezetvédelmi díjat.

A Díj pályázati kiírása az EU Környezetvédelmi Bizottsága hasonló díjának (European Business Awards for the Environment - EBAE) tematikájához igazodóan jelenik meg. Kétévente kerül kiírásra a pályázat Magyarországon.

A nyílt pályázati kiírásban meghirdetett Díj azon szervezetnek ítélhető oda, amelynek környezetvédelem iránti elkötelezettsége kimagasló, illetve tevékenységéhez viszonyított környezetvédelmi teljesítménye példaértékű és környezetünk védelme érdekében a kiírást megelőző és az aktuális évben konkrét projektet valósított meg. A projekt természetesen egy hosszú távú folyamat részegysége is lehet, amennyiben elkülönített eredménye kimutatható.

A Díj odaítélésével az Alapító a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozását, a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését, a környezettudatos vállalatirányítás elterjedését, valamint ezzel összefüggésben az éghajlatváltozás elleni fellépést kívánja elősegíteni.