Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Hagyományos és okosotthonok, gyenge- és erősáramú hálózatának esztétikus és professzionális megvalósítása

2023-04-18 00:00:00

Hagyományos és okosotthonok, gyenge- és erősáramú hálózatának esztétikus és professzionális megvalósítása

Mára mindenki számára alapvető elvárás a gyors és nagy üzembiztonságú internet elérés. Az otthoni munkavégzés, valamint az okosotthonok térnyerése ugyanakkor azt eredményezte, hogy még a korábbinál is több jelentősége van az otthoni LAN hálózatnak. Sok esetben előforduló hiba, hogy a teljes hálózatnak csupán egy részegységére fokuszált megoldások kerülnek kiépítésre (pl, kizárólag Wi-Fi kiépítése), amelyek rövidtávon akár működőképesek is lehetnek, de közép- és hosszútávon olyan problémákat idézhetnek elő, amely a teljes rendszer újra kiépítését vonhatja magával. Az otthoni ethernet kiépítésének másik problematikája a rendszer megjelenése lehet, hiszen aktív eszközöket (pl szolgáltatói router, switch, UPS) és kábeleket (fali utp, üvegszál, koax) kell esztétikusan elhelyezni a lehető legkisebb helyen úgy, hogy a lakók számára legkevésbé legyen feltűnő.

Video link: PractiboxS multimédiás elosztószekrény szolgáltatói modemmel RJ+FO - YouTube

 

 

A Legrand új kínálata pontosan ezen problémákra nyújthat megoldást legyen szó hagyományos vagy okosotthonokról. Az új szortiment alkalmazásával különböző termékcsoportokból felépítve lehet eljutni vegyes hálózat (vezetékes és vezeték nélküli) szakszerű létrehozásához. A kínálat egyaránt tartalmaz professzionális megoldásokat meglévő otthoni hálózatok javítására és új rendszerek kiépítésére.

Új építések esetén a rendszer fő eleme egy multimédiás elosztószekrény, amelynek megjelenése teljesen azonos a Legrand Practibox S kisfeszültségű lakáselosztószekrényeivel. A multimédiás elosztószerkény semmilyen kifeszültségű energiaelosztásra használható kiegészítőt nem tartalmaz (pl kalapsín vagy elosztókapocs) viszont megvalósítható benne a gyengeáramú kábelezés szakszerű kifejtése és csatlakoztatása (legyen szó üvegszálas, réz vagy koax kábelekről) valamint kisebb aktív eszközök elhelyezésére, úgymint szolgáltatói router és/vagy PoE switch.

Az otthoni LAN hálózatok kiépítésekor az egyik leggyakoribb hiba a réz, adatátvitel kábelek (pl. UTP) nem megfelelő csatlakoztatása. Legtöbb esetben a falba elvezetett kábel végponti oldali csatlakozásával nem, de a router/switch oldali végével komoly probléma merül fel, hiszen itt különböző egyedi megoldásokat szokás alkalmazni, amely negatív hatással lehet a rendszer egészére. A Practibox S multimédiás szekrényt használva krimpelés nélküli, szakszerű kábelcsatlakozást lehet megvalósítani miközben a kisfeszültségű elosztószekrény és a gyengeáramú szekrény egymás mellett egy esztétikus és egységes megjelenést biztosít.

A teljes hálózati egység érdekében a Legrand ugyanakkor szerelvény végpontba és szerelvény végpont helyére beépíthető Wi-Fi hozzáférési pontokat is kínál, amelyeket a Legrand kínálatában megtaláltható PoE switcheken keresztül lehet megtáplálni. A kínálatban lévő termékek segítségével a antenna kábelezés elosztása is egyszerűen kiépíthető a multimédiás szekrényben, továbbá - teljesen egyedi módon - a szolgálatói router kompakt, alacsony hődisszipációs, lítium akkumulátorral szerelt, teljesen néma szünetmentes áramellátása is kialakítható.

Video link: PractiboxS multimédiás elosztószekrény szolgáltatói modemmel RJ+FO valamint PoE Wi Fi hálózattal - YouTube

Meglévő hálózatokhoz a Legrand kalapsínre pattintható eszközöket kínál, amellyel hagyományos kalapsínes elosztószekrényben kifejhetők a kábelek, megvalósítható az Ethernet elosztása (kalapsínre pattintható switchekkel) és a gyengeáramú túlfeszültség védelem.

Az új kínálat 2023 évtől már Magyarországon is elérhető. Keresse a legújabb Practibox S prospektust, amelyben megtalálható minden készülék, ami erős és gyengeáramú rendszerek otthoni kiépítéséhez szükséges lehet. A prospektus a legrand.hu letölthető dokumentumai között megtalálható az alábbi linken: https://legrand.hu/download/102/practibox-s-multimedias-elosztoszekreny