Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Távfelügyeleti hibrid átkapcsolók

2020-06-23 00:00:00

Távfelügyeleti hibrid átkapcsolók

Távfelügyeleti hibrid átkapcsolók:

STS gyorsasággal, kedvezőbb beruházási és üzemeltetési költségekkel

 

IT eszközök (főként szerverek) esetén gyakran felmerülő igény a redundáns megtáplálás abban az esetben is, amennyibe az eszköz csupán szimpla betáplálással rendelkezik. A felhasználó ilyenkor két technológia között választhatott eddig. Egyszerűbb estben vásárolhatott egy relés technológiára épülő ATS (automatic transfer switch) eszközt. Az ilyen készülékeket kedvező beszerzési- és üzemeltetési áruk miatt szoktak választani viszont átkapcsolási idejük meglehetősen lassú, ezért nem alkalmazhatók olyan fogyasztók esetén, amelyek érzékenyek a 10 ms körüli feszültség kimaradásra. Gyakori probléma ugyanakkor, hogy nagy teljesítményű és sokszori kapcsolás esetén a készülékekben lévő relék sérülnek és ezáltal tönkre mennek.

Jóval megbízhatóbb működést garantálnak a statikus kapcsolási technológián alapuló készülékek (STS), amelyek bátran alkalmazhatók nagyon rövid feszültség-kimaradásra érzékeny eszközök esetén is. Ezen készülékek beszerzési árai már többszöröse lehet az ATS-ének, valamint a saját energiafogyasztásuk is jóval magasabb ezáltal több hőt termelnek és üzemeltetési költségük is drasztikusan magasabb.

A Raritan által kifejlesztett hibrid technológián alapuló átkapcsolok az STS technológia továbbfejlesztéséből jött létre. Főbb előnyei:

· Rendkívül gyors átkapcsolás (4 és 8 ms között)

· Alacsony üzemeltetési költségek a ventilátor nélküli kialakításnak és a kis hődisszipációnak köszönhetően.

· Kimagasló élettartam a szabadalmaztatott ívmentes relé technológiának és a túlméretezett SCR és relé áramkörök miatt

· Kapcsolónkénti túláram-védelmi biztosító és redundáns tápellátás a magas üzembiztonság érdekében

· Homloklapi kijelző az alapvető adatok megjelenítésére

· 1U magas 19” kialakítás

· Távfelügyeleti portokkal szerelve, WEB alapú reszponzív interfészen keresztül elérhető, valamint SNMP, Modbus és GSM kommunikációra képes

· USB port, amely Wi-Fi stick, kamera, táblagép fogadására és kaszkádolásra is alkalmas

· Kimagasló biztonsági protokollok: AES128, SSH, SNMPv3, Smart TLS, FIPS 140-2

· Be- és kimenetenkénti mérésre, valamint kimenetenkénti kapcsolásra alkalmas típusok

· Plug and play környezeti szenzorok fogadására kész, rack felügyelet megvalósítására alkalmas

· SecureLock kompatibilis, amellyel meggátolható a rack szekrény ajtajának illetéktelen kinyitása

Az új hibrid átkapcsolók megtalálhatók a Legrand legújabb szünetmentes áramforrás katalógusában, továbbá online ingyenesen kipróbálható az alábbi weboldalon: bit.ly/TestdriveTS

 

 

 


További részletek: Tovább