Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Három fontos CSR listán a Legrand Group

2015-10-27 00:00:00

A Legrand Group vállalati társadalmi felelősségvállalás irányába tett törekvéseit és eredményeit tanúsítja, hogy több, nemzetközileg elismert CSR indexen rangsorolják az idei évben is. Ezek az indexek garanciát jelentenek a befektetők és felhasználók számára, miszerint a Legrand kiemelten fontos témaként kezeli a fenntarthatóság kérdéskörét.
Három fontos CSR listán a Legrand Group

A Legrand szeptemberben jelentette be, hogy ismét szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexén (Dow Jones Sustainability Index – DJSI), ahol méltó helye van a világ 3400 legnagyobb vállalata között. A 1999-ben indított DJSI ugyanis évről évre emeli a bekerüléshez szükséges célszámokat, így a résztvevő vállalatoknak is egyre többet kell tenni a fenntarthatóság területén, hogy a legjobbak közé kerüljenek.

Ezt követte 2015 októberében az Ethibel Fenntarthatósági Index (Ethibel Sustainability Index – ESI) rangsora, ahová a társadalmi felelősség tekintetében legjobb teljesítményt nyújtó cégek kerülnek be. Szintén októberben került be a Legrand a STOXX Global ESG Leaders Indexbe, amely környezeti, társadalmi, vállalatirányítási indikátorok alapján határozza meg a listán szereplő cégek körét.

Ezek a mutatók egyrészt jelzik a Legrand elkötelezettségét a társadalom, a környezet, a jó vállalati kormányzás felé, másrészt mivel komoly elemzéseken és teljesítményen alapulnak, fontos üzenetet hordoznak azok számára, akik társadalmilag felelős elvek mentén hozzák meg befektetési, vagy épp beruházási döntéseiket.