Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Vállalatvezetők véleménye a fenntarthatóságról

2019-06-14 00:00:00

Vállalatvezetők véleménye a fenntarthatóságról

2019. június 13-án a Parlamentben tartott szakmai megbeszélést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), melyen Károlyi László a Legrand Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

A megbeszélés célja az volt, hogy a jelenlévők ismertessék a fenntarthatósággal kapcsolatos tapasztalataikat és megosszák javaslataikat a magyarországi helyzet kapcsán. A felszólalók arról is beszéltek, hogy cégvezetőként mit tesznek a fenntarthatósági célok megvalósítása érdekében. Az NFFT főtitkára Dr. Bartus Gábor a szervezet bemutatásán túl ismertette a fenntarthatóság területén észlelt problémákat környezeti erőforrások, valamint a gazdasági és a társadalmi tőke tekintetében.

A vállalatvezetők véleménye szerint a vállalati fenntarthatóság kérdése egyre nagyobb mértékben fókuszba kerül és komoly előrelépések tapasztalhatók már stratégiai szinten és konkrét intézkedési szinteken is egyaránt. Kiemelten beszéltek az energiahatékonyságról, felelős hulladékgazdálkodásról és a körforgásos gazdasági modell irányába történő elmozdulásról. A munkaerőpiaci helyzet állapota is az aktuális kihívások között szerepelt a megbeszélés kapcsán.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy nyitottak az NFFT-vel és a kormányzattal történő további párbeszédre a fenntarthatóság előmozdítása érdekében.

(további részletek: https://bcsdh.hu/ujabb-egyeztetes-es-parbeszed-a-fenntarthatosag-hazai-helyzeterol/)