Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Tovább bővül a Legrand szekrényválasztéka

2020-11-25 00:00:00

Tovább bővül a Legrand szekrényválasztéka

A moduláris elosztószekrények területén az XL3 S néven bevezetett termékcsalád legnagyobb tagja válik elérhetővé. Az elosztószekrény család három taggal jelent meg, melyek megnevezései a maximális névlegesáramerősségükre utalnak a Legrandtól már megszokott módon. a rendszer tervezésekor fontos szempont volt, hogy a raktáron tartott anyagok számossága csökkenjen, ezért igyekeztek úgy tervezni a kiegészítőket, hogy azok szekrény mérettől függetlenül használhatók legyenek, mondjuk egy előre bejelölt perforáció mentén vágva, vagy az azonos készüléket azonos tartóval lehessen rögzíteni a 630-as és a 4000-es szekrényekben. Ezekkel a raktározási helyek és készlet értékek optimalizálhatók.

 

A legkisebb XL3 S 160 névre hallgató elosztó már a 2018-as évben forgalmazásra került, amivel igyekeztük felkelteni a piaci szereplők figyelmét az nagyobb testvérek érkezése előtt. Ez a kedvező árú, széles mérettartománnyal rendelkező ( 2-8 sor; 24 vagy 36 modul/sor), egyszerűen szerelhető elosztó az irodai és kiskereskedelmi szektorban kínál kompromisszumok nélküli, dizájnos megoldást. Az elosztóban a kiemelhető fém keretre szerelt, fém tartókkal, 3 mélységben állítható kalapsín rendszerrel és konzolokkal 160A-ig mindenféle készülék elhelyezhető. Az előlapokkal széppé varázsolható a külső megjelenés, amelyet a formatervezett teli, vagy üvegezett ajtók - a védettségi funkciókon felül - tovább díszítenek.

 

A nagyobb testvérek az XL3 S 630 és XL3 S 4000 névre hallgatnak, melyek a megszokott fehértől eltérő sötétszürke színük miatt könnyedén felismerhetők. Többféle elrendezésben lehet a sínezést kialakítani, amivel optimalizálni lehet a tér kihasználást és a helyszíni bekötéseket is könnyebbé lehet tenni. A sínek nem csak vízszintesen és függőlegesen helyezhetők el több helyre az elosztón belül tartók segítségével, de az egymás melletti elrendezésüket is meg lehet választani a különböző igényeknek megfelelően. Ezek lehetnek lépcsős, egymáshoz igazodó és ferde elrendezésűek, valamint a lapos rézsínek és az alumínium sínek rögzíthetők ugyanazzal a síntartóval a megfelelően kialakított betétek használatával. A külső és belső kábeltokok pedig a költség optimalizálásban segítenek, amellyel gazdaságosabban lehet megvalósítani a funkciókat. A közepes méretű, széles mérettartományú, max. 630A-es elosztók az irodai és kereskedelmi szektor elosztóberendezéseinek területén fogja színesíteni a termékkínálatot a közeljövőben.

 

Az XL3 S 4000 termék család robosztus kialakításban olyan új funkciókat mutat be, amelyekkel hasznos választás lehet az automatika és vezérlő szekrények körében is, mivel létezik az XL3 szekrényekben már megszokott hagyományos és optimalizált energiaelosztási funkciók mellett szerelőlapos kialakítása is, ahol a különböző vezérlések tetszőlegesen helyezhetők el. Így nem kell lemondani az energiaelosztási megoldások előnyeiről a vezérlést is igénylő megoldásoknál. A réz (4000A-ig) és alumínium (3200A-ig) gyűjtősínezés tetszőlegesen és szükségszerűen kombinálható a csak szerelőlapon rögzíthető készülékekkel egy elosztón belül. A kisebb hosszúságú elosztó terekben pedig a sarokelemekkel kialakítható L. U, T alakzat is. A sarok elemekben készülék nem helyezhető el. Elérhető 2000 és 2200 mm magas, 16, 24, 36 modul és kábeltok széles méretekben.

 

Az XL3 S és az XL3 termékcsaládok mindegyike szerepel a Legrand kínálatában, így biztosítva megfelelő szekrényt a különböző alkalmazásokhoz, felhasználási területekre.

Az XL3 S szekrények szerkezete összeállítva érkezik, ezzel is csökkentve az összeszereléshez szükséges időt.