Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

SUNO – Éld meg a pillanatot!

2022-06-10 00:00:00

SUNO – Éld meg a pillanatot!

SUNO – Éld meg a pillanatot!

Új szerelvénycsalád a Legrand kínálatában

                 
 

Az innováció, a törekvés a folyamatos megújulásra, megújításra mindig mozgatórugója volt cégünknek.

Ebben az évben 30 éves Legrand jubileumra készülünk. Külön öröm számunkra, hogy ebből az alkalomból az új SUNO szerelvénycsaládot be tudjuk bemutatni a magyar piacnak.

Több éves magyar fejlesztés előzte meg a hazai gyártást. Lakberendezők, designerek, tervezők, villamosmérnökök, végfogyasztók, beruházók, kivitelezők, villanyszerelők véleményét figyelembe véve született meg az új, lendületes, modern megjelenés, mely számos stílushoz, enteriőrhöz kitűnően illeszkedik.

A termékcsalád 3 alapszínben készült: fehér, alumínium és fekete. Ezeket a burkolattal megegyező színű keretekkel tehetjük egységessé. De kínálatunkban megtalálhatók a színben, mintában eltérő, de a burkolathoz maximálisan passzoló, matt, fényes vagy mintázott keretek is – melyek innovatív lézer, 3D maratási technológiával készültek -, mellyel vidám vagy éppen karakteres megjelenést is tudunk kapcsolóinknak biztosítani a lakásunk, irodánk bármely helységében. Keretek és burkolatok anyagában is színezettek, így hosszú távon biztosítják a kiválasztott színvilágot.

A négyzetes design lehetővé teszi mind a függőleges, mind a vízmentes sorolást, ehhez 5-ös keretek is rendelkezésre állnak. A megfelelő sorolást a mechanizmusok peremén található előpozicionálást könnyítő fülek segítik.

 

 

A termék fejlesztésénél kiemelt szempont volt a gyors szerelés, amit a rugós bekötésű mechanizmusokkal kiviteleztek. A mechanizmusok stabil fém rögzítőperemmel rendelkeznek. A körmök hatékony és erős rögzítést biztosítanak, a körmök alaphelyzetben visszahúzódnak a mechanizmusba.

A mechanizmusok magasságát és mélységét csökkentették, így 100%-osan kompatibilisek a süllyesztődobozokkal, a szerelés kényelmesebb, a hozzáférés az érintkezőkhöz biztonságos.

Szerelésük egyszerű és gyors: a mechanizmusokat a körmök és csavarok segítségével a süllyesztődobozba rögzítjük. Ezt követően a keretet szükséges a mechanizmusra rápattintani. Dugalj esetén a betéttárcsát csavar segítségével rögzítjük, kapcsoló esetén a billentyűt rápattintjuk a mechanizmusra.

A Suno kapcsolócsalád széles funkcióválasztékkal rendelkezik: az alap választék mellett az innovatív (redőnyvezérlő, hotelkártya kapcsoló), energiatakarékos megoldások (2 és 3 vezetékes mozgásérzékelők, nyomógombos vagy forgatógombos fényerőszabályzók) is rendelkezésre állnak. Az USB aljzatok terén is több kialakításból és típusból (A és C vagy kombinált) válogathatunk, és dugaljak tekintetében is (egyes, dupla, IP védett, USC-C csatlakozóaljzattal ellátott) széles a felhasználási lehetőségek tára.

A földelt csatlakozóaljzatoknál a biztonsági zsalu a mechanizmuson van elhelyezve szemben a konkurens gyártók megoldásával. Növelt biztonság eltávolított betéttárcsa nélkül is IP2X. A termék 1,2 Nm esetén is működő képes, szemben a <> 0,5Nm szabvány előírással.

 

Külön kiemeljük az IP választékot: a kínálatban megtalálhatók IP44-es szerelvények (mozgásérzékelő, 2P+F csatlakozóaljzat csapfedéllel), valamint védőburkolatok segítségével egyes nem IP védett funkciók is védetté tehetők.

Falon kívüli szerelés esetén egyes és kettes kiemelődobozok állnak rendelkezésre fehér, alumínium és fekete színben is.

A kínálatban szerepel Mosaic adapterrel ellátott termék, mellyel a funkcióválaszték tovább bővíthető a Mosaic család lehetőségeivel az egyedi igényeknek megfelelően.

A termékeket flowpack/fóliás csomagolásban, 2 részes kiszerelésben forgalmazzuk: keretek külön csomagolva, a mechanizmusok a burkolattal egybe szerelve vásárolhatók meg. A csomagolás védelmet biztosít a szállításnál, tárolásnál, nem porosodnak, karcolódnak a termékek.

A termékekről bővebb információ a www.legrand.hu oldalon található, a termékválasztékot bemutató prospektus az oldalról letölthető.