Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legrand - Borri együttműködés

2017-06-09 00:00:00

2017. május 10-én a Legrand bejelentette, hogy közös vállalkozásról szóló megállapodást írt alá a Borri Csoporttal.
Legrand - Borri együttműködés

A Legrand, a villamossági rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője (5 milliárd eurós forgalom, 36000 alkalmazott 2016-ban), 2010-ben lépett a szünetmentes áramforrások (UPS) piacára, és azóta 8 szünetmentes áramforrást gyártó céget vásárolt fel vagy írt alá velük közös vállalkozásról szóló megállapodást, valamint több országban hozott létre saját maga új szervezeti egységet.

A Legrand a villamossági rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője. A kereskedelmi, ipari és lakossági piacokra szánt átfogó megoldáskínálatának köszönhetően a globális piac meghatározó szereplőjévé vált. A Legrand a felvásárlásokkal és innovációval serkentett, nyereséges és fenntartható növekedés stratégiáját követi. Minden munkatársat és érdekelt felet bevonva, folyamatosan bővíti a termékkínálatát – például az Eliot* program jelentős használati értéket képviselő okos eszközeivel. A Legrand 2016-ban több mint 5 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A vállalat részvényeit jegyzi a Euronext Paris, valamint olyan részvényindexek összetevőjét alkotja, mint a CAC40, az FTSE4Good, az MSCI World, a Corporate Oekom Rating, a DJSI World, Vigeo Euronext Eurozone 120, Europe 120-France 20, a World 120, és az Ethibel Sustainability Index Excellence.

(ISIN kód: FR0010307819).

http://www.legrand.com

A Borri, az ipari alkalmazásokhoz és adatközpontokhoz alkalmazott szünetmentes áramforrások szakértője körülbelül 200 alkalmazottal. 2016-ban lebonyolított 60 millió eurós forgalmával, a Borri nagyipari, kereskedelmi és ICT alkalmazások teljesítményvédelmi rendszereinek világszintű szolgáltatója, aki több mint nyolcvan éves tapasztalattal rendelkezik a szünetmentes áramellátási rendszerek fejlesztése, gyártása és beszállítása terén.

www.borri.it

Integrált megoldások adatközpontokhoz

A Legrand szünetmentes áramforrások piacára lépésének fő stratégiai oka, hogy kiegészítse a nagyobb adatközpontra vonatkozó termékkínálatát, legyen szó akár technikai helyiségekről (Legrand KIF elosztószekrények, Zucchini MV transzformátorok és tokozott sín...), vagy fehér szobákról (Minkels hidegfolyosós és konténeres megoldások és szerverszekrények, Raritan intelligens elosztók, iPDU, Legrand optikai és réz patch panelek, Cablofil rácsos kábeltálcák...stb).  A Legrand ugyanakkor számos referenciával rendelkezik jól ismert nemzetközi felhőszolgáltató és hoszting cégeknél.

A Legrand kínálatát a Borri nagy teljesítményű, skálázható UPSaver rendszere egészíti ki: a redundáns modulokból egy szünetmentes blokkal rendelkező szünetmentes áramforrásnál akár 1,6 MW teljesítmény, 8 szünetmentes blokkal rendelkező párhuzamos rendszerű UPS-nél akár 12,8 MW teljesítmény valósítható meg.  2016 végén a Borri megnyerte a dublini Gemini Tier III Adatközpont projektet, ahol az UPSaver rendszer nem kevesebb, mint 44 MW szünetmentes teljesítményt biztosít az ügyfél – egy jól ismert, világszínvonalú informatikai cég – számára. Ezen felül a Borri Koreában is rendelkezik referenciával, hiszen egy jelentős nemzetközi e-kereskedelemmel foglalkozó cég adatbankjának számára biztosít 10 MW-os szünetmentes teljesítményt. Mindkét projekt estében az UPSaver moduláris skálázhatóságának, nagy hatékonyságának, magas szintű rendelkezésre állásának és alacsony TCO-jának (teljes bekerülési és üzemeltetési költség) köszönhetően választották a Borri megoldását. 

A fent említett projektek mellett a Borri referenciái közé tartozik még a Szaúd-Arábiában található Shuqaiq tengervíz sótlanító erőmű, vagy például a Petronas kivitelezésében megvalósult malajziai úszó földgáz cseppfolyósító üzem, valamint az Abu Dhabiban található Mifra tengervíz sótlanító erőmű váltakozó és egyenáramú szünetmentes áramforrással történő ellátása. 

A Borri referenciái közül talán a leginkább figyelemreméltó a 30 MVA összteljesítményű, 240 egységből álló UPS biztosítása a genfi Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) Nagy Hadronütköztetője (Large Hadron Collider) számára, amely a részecskegyorsító biztonsági és hűtési rendszereit támogatja.

 

Borri: a nagy projektek szakértője:

Fontos kiemelni, hogy a Borri továbbra is megtartja függetlenségét és a 80 éves márkanevet használva tovább értékesíti termékeit a már meglévő csatornáin keresztül. Ugyanakkor a Legrand Csoport támogatásának köszönhetően - nemzetközi szintű kiterjedése révén - további lehetőségek nyílnak meg a Borri számára.

A közös munka sikerét bizonyítja 2016-ban már elnyert dohai metró 650 egységből álló váltakozó és egyenáramú szünetmentes áramforrással történő energiaellátása, amely az egyik legnagyobb ipari szünetmentes tápellátást biztosító projekt a Közel-Keleten a Mitsubishi Heavy Industries irányítása alatt.  A Borri szünetmentes áramellátó rendszere így folyamatos tápellátást fog biztosítani az eddigi legnagyobb metróprojekt biztonsági és vészhelyzeti rendszerei számára (240 km hosszú metróvonalnak és 106 állomásnak kell elkészülnie a 2022-es labdarúgó-világbajnokságig).

 

Kiegészítő termékek és K+F minden projektnél:

A Legrand célja, hogy a jövőben saját termékeivel (erősáramú és gyengeáramú rendszerek, kábelmenedzsment…stb) kiegészítve megjelenhessen minden olyan munkában, ahol a Borri készülékei biztosítják a szünetmentes áramellátást: ipari létesítmények, adatközpontok vagy üzleti felhasználású épületek számára.

A társulás ugyanakkor lehetővé teszi a Legrand és a Borri számára az energiaellátó termékek K+F beruházásainak összevonását is, amelynek első bizonyítéka, hogy a Legrand forgalomba hozta új KEOR HPE szünetmentes áramforrását, mely készülékcsalád a Legrand specifikációi alapján a Borri által került kifejlesztésre és gyártásra. Az új termékcsalád kis és közepes méretű adatközpontokhoz optimalizált, prémiumkategóriás, háromfázisú, 60-200 kW teljesítményű, kifejezetten magas hatékonyságú készülékeket foglal magában.