Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Jubileumi Projektmenedzsment Fórum áprilisban

2017-02-21 00:00:00

2017.2.21 | A huszadik, jubileumi Fórum a globalizálódó világban egyre nagyobb jelentőségű projektmenedzsment szakma jövőbeli kilátásait, lehetőségeit kívánja áttekinteni a húsz év alatt megvalósult, jelentős szakmai kultúra fejlődésre építve. A globalizációs verseny piacképes termékek/szolgáltatások létrehozását követeli meg, ami megteremtette a projekt alapú gazdaság alapjait.
Jubileumi Projektmenedzsment Fórum áprilisban

20. Projektmenedzsment Fórum

PROJEKTMENEDZSMENT A GAZDASÁGBAN

2017. április 6. (csütörtök) Thermal Hotel Margitsziget, Budapest

SZERVEZŐ BIZOTTSÁG

Elnök

Prónay Gábor (Pro-COMpass Kft.)

 

Szervező Bizottsági tagok

Baczó Tamás (Ericsson)

Balogh István (IVSZ)

Bálint Ákos (IPMACERT)

Charaf Hassan (BME AAIT)

Cserna József (PMSZ)

Deák Csaba (Miskolci Egyetem)

Dervalics Ákos (InnoEnergy)

Görög Mihály (Budapesti Corvinus Egyetem)

Gyenes Péter (Nokia)

Hajdú Miklós (BME)

Hegyháti Péter (RacioNet)

Kapitány Attila (HP Magyarország)

Károlyi László (Legrand Magyarország)

Kiss Mihály (T-Systems)

Kórász Tamás (KPMG)

Kovács Endre (NMHH)

Mihály Anita (SchisCom)

Nagy Olivérné (HTE)

Nagy Péter (HTE)

Pap Gyula

Pethő Éva (Miniszterelnökség, VAMSZ)

Strommer Pál (RacioNet)

Szádeczky-Kardoss Gábor (ÉTE)

Szalay Imre (PMI Budapest)

Szilágyi János (Legrand)

Takács Gergely (Magyar Telekom)

Tárnoki Péter (FÖVOSZ-IPMA)

Tóth Ágnes (VAMSZ)

Török L. Gábor (Szt. István Egyetem)

 

A fórum célja

A huszadik, jubileumi Fórum a globalizálódó világban egyre nagyobb jelentőségű projektmenedzsment szakma jövőbeli kilátásait, lehetőségeit kívánja áttekinteni a húsz év alatt megvalósult, jelentős szakmai kultúra fejlődésre építve. A globalizációs verseny piacképes termékek/szolgáltatások létrehozását követeli meg, ami megteremtette a projekt alapú gazdaság alapjait. A stratégiai célokból levezetett projektek elsődleges célja az üzleti sikert eredményező érték létrehozása. A projekt a változások kezelésének, a termék-, a folyamatok- és a szervezet innováció létrehozásnak eszköze. Az átalakuló szervezeti- és munka világában, a projektmenedzsmentre meghatározó szerep vár. Ezt felismerve a globális vállalatok vezetői - a nemzetközi statisztikák szerint - az egyik legfontosabb prioritásnak tekintik a projektmenedzsment kompetencia vállalati kiépítését. Ennek a folyamatnak lett szerves része a tanulás, a tapasztalat szerzés és a kapcsolatépítés, mint a szakmai fejlődés legfontosabb összetevői.

Ezekhez a folyamatokhoz kíván illeszkedni a Fórum, elősegítve egyrészt a projektmenedzsment szakma legújabb hazai- és nemzetközi módszereinek terjedését, a sikeres projektek legjobb gyakorlatának tapasztalatcseréjét, a projektmenedzsment kultúra fejlődését, másrészt az együttműködéshez nélkülözhetetlen bizalomépítést szolgáló, szakmai hálózat fejlődést.

A huszadik Fórumon a kiemelt jelentőségű szakmai témákra, az eredmények és tervek bemutatásra a következő szekciók szerveződtek:

  • az államigazgatás kiemelt projektjei az olyan stratégiai jelentőségű, országos projektek munkáját, tapasztalatait tekinti át, mint az oktatás digitális megújítása, kiemelkedő, világszínvonalú sportesemények, nemzetközi kutatás-fejlesztési beruházások.
  • innováció menedzsment szekció az innovációs projektek menedzselésének befektetői szempontú kritikus kérdéseit, üzleti modellezéssel kapcsolatos problémáit, valamint a projektmenedzsment módszertan skálázási megoldásait a startup indulástól a vállalati átalakulásig vizsgálja.
  • a negyedik ipari forradalom munka világának (Future of the Work) jövőbeli folyamatait elemző szekció, a technológiai fejlődés és a globalizáció hatására változó munka szervezetek, szakember kompetenciák, menedzsment módszertanok kérdéseivel foglalkozik (állás lehetőségek, szükséges kompetenciák, piaci tendenciák, szervezeti formák, motivációs megoldások).
  • korszerű (state of art) projektmenedzsment megoldások szekció a globalizálódó világ társadalmi-gazdasági-üzleti-demográfiai- környezetvédelmi-technológiai megatrendjeihez illeszkedő, legújabb menedzsment jelenségeket (PM 2.0, PM 3.0), felfogásokat (agilitás), módszertanokat/eljárásrendeket (portfoliómenedzsment) kívánja bemutatni.
  • a projektmenedzsment szakma jövőbeli trendjei, a szakma hazai helyzete (kérdőíves felmérés alapján)
    • a projektmenedzser szakma trendjei (a stratégiai beágyazottság, az operatív működés és a projektmenedzsment illeszkedése, a projekt munkakultúra befogadása, a kompetencia fejlesztés- és az állandó tanulás igénye, tehetséggondozás lehetőségei)
    • a projektek üzleti-gazdasági kilátásai a 2017. évre

 

A Fórum a szakmai tapasztalatgyűjtés és kapcsolatépítés mellett lehetőséget nyújt a jövőbeli, stratégiai jelentőségű projekt tervek megismerésére és így az értékesítésért felelős szakembereknek is értékes információkkal szolgálhat.

A kapcsolatépítést, az ötletek cseréjét a szekciókat lezáró viták, valamint az ebéd- és kávészünetekbeli beszélgetések segítik.

A Fórummal kapcsolatos hasznos információk a Fórum web oldalán találhatók

http://www.hte.hu/web/projekt2017

A jelentkezésre ez évben csak online formában nyílik lehetőség, kérjük az alábbi linken küldjék el jelentkezésüket

http://www.hte.hu/web/projekt2017/regisztracio

A PM Fórum hagyományainak megfelelően a 20. PM Fórumhoz kapcsolódóan elkészült a kérdőív, aminek kitöltési felhívását mellékelten küldjük, azzal a kéréssel, hogy az a szervezetük portáljára felkerüljön, ezzel is elősegítve a felmérés eredményességét.

http://www.hte.hu/web/projekt2017/kerdoiv