Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

I.helyezés Tudásmegosztás Digitális Eszközei nagyvállalati kategória

2020-02-10 00:00:00

I.helyezés Tudásmegosztás Digitális Eszközei nagyvállalati kategória

2020. február 6-án a Lánchíd Szalonban ünnepélyes keretek között átadták a Tudásbarát szervezet pályázat kategórianyerteseinek járó oklevelet. A 2. kategóriában (A tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei) a nagyvállalatok közül a LEGRAND Magyarország Villamossági Rendszerek ZRT. pályázatát tartotta díjra érdemesnek a zsűri.

Első ízben hirdette meg a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány a „Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben -jó gyakorlatok” címet viselő pályázatot. A kiírók célja az volt, hogy a pályázó vállalatok megmutassák a versenyképesség, fejlődés szempontjából rendkívül fontos felhalmozott tudás vállalati „életét”.

A jó gyakorlatok és életképes programok pályázata három kategóriában került meghirdetésre:

1. A vállalaton belüli tudásátadás eszközei, folyamata, tudásbrókerek a cégen belül.

2. A tudásmegosztás digitális eszközei, módszerei.

3. Klasszikus generációváltás, illetve szakmák átadása generációk között.

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai a következők voltak: Barathy Tamás (alapító, Colibri HR Solution & Blue Colibri App), Dr. Berendi Péter (tulajdonos, Roland Divatház), Gyulay Tibor (alapító, MTA TM Bizottság), Heal Edina (vezető, Egyenlítő Alapítvány), Katona István (ügyvezető igazgató, Celanese Hungary Kft.), Katona Melinda (kuratórium elnöke, TTKA Tehetség és Tudás Központ Alapítvány), Lakatosné Lukács Zsuzsanna (ügyvezető, SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány), Németh László (elnök, IPOSZ), Pomázi Gyula (elnök, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala), Dr. habil. Velencei Jolán (egyetemi docens, Óbudai Egyetem).

A neves grémium a pályázatok értékelése során számos szempontot vett figyelembe. Értékelték a szervezet téma iránti elkötelezettségét, az egyedi megoldásokat a jó gondolatokat, okos kezdeményezéseket, a jó példákat és sikertörténeteket. Nemcsak a tudásátadás kész rendszerei, keretei érdekelték őket, hanem azok is, amelyek kiépülőben vannak. Lényeges volt számunkra, hogy a megvalósult példák mennyire illeszkednek a munkavállalók igényeihez, elképzeléseihez és programhoz a vállalati vezetők és a HR hozzáállása milyen volt.
 

A pályázat kiírását hagyományteremtő módon szeretné folytatni a TTK és a SEED. A TTK fő missziója a munkahelyi tudásmegosztás elősegítése, a generációk közötti híd építése előadások szervezésével, oktatással, képzéssel. A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok (az ITM és az Agrárminisztérium jogelődjei). A SEED küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, a tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése.

További információ kérhető: info@ttka.hu; kbognar@seed.hu