Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

A Legrand Zrt. és a szervezeti sokszínűség

2017-01-18 00:00:00

A Legrand Zrt. 50 magyarországi vállalattal együtt csatlakozott az Európai Sokszínűségi Kartához. A szervezet elsődleges célja, hogy tükröződjön a magyar társadalom sokszínűsége a munkavállalók összetételében és a diszkrimináció-ellenes és esélyegyenlőséget támogató munkahelyek népszerűsítése.
A Legrand Zrt. és a szervezeti sokszínűség

A sikertényező egyik kulcsfontosságú eleme a munkaerő. A szervezeti felépítésnél az emberi értékeknek és készségeknek központban kell lenniük a hatékony munkavégzés szempontjából. Fontos, hogy lehetőség adódjon az idősebb generációnak átadnia megszerzett tudásukat a fiataloknak. A generációk közti szakadék olyan ellentéteket okozhat, melyekkel a munkáltatók nem akarnak foglalkozni, így vegyes csoportok kialakulása is nehéz egy-egy projektnél. Az ismeretekhez való hozzáférés is nehézkes az idősek számára, hiszen nem kapják meg ugyanazokat az esélyeket egy készségfejlesztő programnál, mint a fiatalok.

Számos értéket képvisel még a sokszínűség elfogadása. Érték az egyenlőség, a megváltozott munkaképességűek elfogadása és a női vezetők arányának növelése is. A Karta célja a szemléletformálás, a szervezeti sokszínűség megvalósítása, inspiráció, újragondolás és az egyenlő bánásmód tisztelete. A siker felé vezető út a folyamatos megújulás és kreativitás, a változásokra való gyors reagálás.

A Legrand Zrt. vezetése tudja, hogy óriási a felelőssége a munkavállalók és a társadalom iránt. Kiemelten fontosnak tartja a lefektetett alapelvek szerinti működést és folyamatos fejlődést. Odafigyel a dolgozóira, azonosítja és csökkenti a kockázatokat. A Sokszínűségi Karta is hozzájárul értékeinek további növeléséhez.

A munkahelyi esélyegyenlőség és felelős foglalkoztatás kezd a CSR tevékenységek szerves részévé válni. Az Európai Sokszínűségi Karta továbbra is várja azokat a magyar cégeket, akik változtatni akarnak egy sokszínű szervezeti kultúra kiépítésével.