Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Gondolták volna, hogy egy gyár udvarában méhlegelőt hozzanak létre a dolgozók?

2023-04-12 00:00:00

Gondolták volna, hogy egy gyár udvarában méhlegelőt hozzanak létre a dolgozók?

Legrand Magyarország zöld övezetben, parkosított környezetben helyezkedik el. A fenntarthatósággal foglalkozó Mondolo Egyesülettel együttműködve a nem hasznos területen 100m2 méhlegelőt alakítottunk ki. Március végén önkéntesek 9 különböző virágmagot szórtak el, hogy az évelő virágokkal megteremtsék az élőhelyet a méhek számára.

A méhlegelő a méhek által látogatott olyan növények összesége, amelyek a méheknek táplálékot, nektárt, virágport és más szükséges anyagokat szolgáltat.  Itt háborítatlanul tudják a beporzást végezni és kutatások bizonyítják, hogy a talajvízháztartás is jobb, mint egy normál füves területen.

Ez is tanúbizonyság arra, hogy a Legrand Magyarország elkötelezett a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt és hozzájárul a biodiverzitáshoz (biológiai sokféleséghez).

Ez nemcsak a környezetvédelemről szólt, hanem összekapcsolódott a vállalat wellbeing programjával is. Ki tudtunk kapcsolódni a mindennapi munkából. A csapat egyik része kint a friss levegőn dolgozott, a másik pedig virágokat ültetett át.

Ezen a napon a munkavállalók egy-egy szobanövényt fogadhattak örökbe Szentesen és Budapesten egyaránt, hogy otthonosabbá váljanak az irodák.

Munka, biodiverzitás és wellbeing tehát mind megfér együtt.