Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legrand réz rendszerek POE

 

Power of Ethernet

 

Az új ISO/IEC 14763-2 valamint EN 50174-2 szabványok szerint új strukturált hálózatok tervezésekor, telepítésekor és üzemeltetésekor egyaránt figyelembe kell venni PoE szempontokat is a kábelezés túlmelegedése és az adatvesztés elkerülése érdekében. Ennek okát nem is igazán kell magyarázni, hiszen az utóbbi években tapasztalhattuk, hogy egyre több eszköz került megtáplálásra az Ethernet hálózaton keresztül. Ma már jóformán senki nem épít nem IP alapú / PoE tápellátású telefonhálózatot, de ugyanez vonatkozik a kamerákra és a Wi-Fi access pointokra.

 

A technológia egyre nagyobb teljesítményt enged megtáplálni kategória kábelekkel miközben a megtáplálandó készülékek egyre kevesebb áramfelvétellel képesek működni, így a PoE alkalmazásának további bővülése várható a jövőben.

Ugyancsak serkenti a PoE széleskörűbb felhasználást az IoT dinamikus fejlődése. Ma már számos gyártó készít lámpákat, amelyek Ethernet kábellel megtáplálhatók, kapcsolhatók és fényerőszabályozhatók egyszerre. Egy ilyen technológiával, leegyszerűsített kábelezés mellett komplett épületfelügyeleti megoldásokat lehet kiépíteni anélkül, hogy a rádiós rendszerek bizonytalansága korlátozná a folyamatos rendelkezésre állást.

 

A szabványokról röviden

Sajnos a szakszerű tervezéshez több szabvány bonyolult útvesztőiben kell kiigazodni. Az ISO/IEC 14763-2 különböző távoli megtáplálási kategóriákat határoz meg. A kategóriák megvalósításához különböző szintű tervezési és üzemeltetési elvárásoknak kell megfelelni, de valójában a három kategória közül csak a legmagasabb (RP3) enged a gyakorlatban valóban megvalósítható üzemeltetési feltételeket. Ugyanezt megerősíti az is, hogy a strukturált hálózat kiépítését leíró szabványok zöme (ISO/IEC 11801-2, ISO/IEC 11801-3, ISO/IEC 11801-4 és ISO/IEC 11801-6) már feltételként határozza meg a legmagasabb, RP3 szintű kategória alkalmazását.

 

 

Ezen szintű kategória eléréséhez többszörös hőmérséklet disszipációs számításokat kell elvégezni figyelembe véve a környezeti hőmérsékletet, a kábelek típusát, a kábelek elhelyezésének módját, a kialakított kábel kötegek méretét és alakját valamint a kötegek egymástól való elválasztását. Ezek figyelemebe vételét követően lehet meghatározni a maximális távolságokat és a várható kábel hőmérsékleteket.

 

 

Legrand LCS3 tervezési segédlet PoE hálózat létrehozásához   

Könnyen belátható, hogy a PoE szabvány feltételeinek alkalmazása meglehetősen összetett és nehéz feladat. A Legrand éppen ezért létrehozott egy tervezési segédletet, amely leegyszerűsíti a tervezés, kivitelezés és üzemeltetés folyamatát egyaránt.

A segédlet néhány tényező deklarálását követően megadja a maximális távolságokat anélkül, hogy minden egyes kábelre bonyolult számításokat kellene elvégezni. A benne írtak alkalmazásával könnyen és gyorsan lehet olyan hálózatot létrehozni, amely 100%-ban megfelel az ISO/IEC 14763-2 (valamint EN 50174-2) szabványok előírásainak és amelyre 25 éves rendszergarancia érvényesíthető.

 

 

 

Legrand PoE kínálat

A teljes réz rendszerű LCS3 strukturált hálózati kínálat megfelel a legmagasabb RP3 szintű Pover over Ethernet előírásaink legyen szó a patch panelekről, fali kábelekről, konszolidációs pontokról, végpontokról vagy patch kábelekről. Mindemellett a kínálat kiegészül különböző aktív eszközökkel, amelyek szintén összhangban vannak a passzív elemekkel:

  • Otthoni és kereskedelmi felhasználásra egyaránt alkalmazható, gigabites 6 portos POE switch SFP porttal
  • 19” rack szekrénybe szerelhető, layer 3 szintű PoE routerekek, dupla Gbps uplink portokkal, dupla Gbps shared SFP uplink portokkal és akár 370 W teljes PoE teljesítménnyel
  • Egyedülálló Wi-Fi hozzáférési pont, amely közvetlenül fali csatlakozóba szerelhető. A készülék programozása gyerekjáték, mivel applikáció letöltése nélkül, reszponzív megje lenítésű webes felületen gyorsan és egyszerűen megvalósítható. Az AP kis méretű kialakítása miatt

 

Tervezési segédlet letöltése

Tervezési segédlet letölthető és azonnal alkalmazható. Egy egyszerű regisztrációt követően emailben elküldjük a dokumentum letöltési linkjét:

Képzések

A Legrand folyamatosan szervez online, ingyenes, magyar nyelvű képzéseket, amelyek során bemutatásra kelül a PoE szabvány, valamint a tervezési segédlet alkalmazása. Amennyiben szívesen részt szeretne venni ilyen képzésen, úgy regisztráljon és azonnal értesítjük, amint újabb képzési időpont kerül kiírásra.