Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Túlfeszültség védelem

A túlfeszültségvédő eszköz (SPD) vagy egyszerűen túlfeszültségvédő olyan eszköz, amely az elektronikus eszközök túlfeszültségtől vagy tranziens feszültségtől való védelmére szolgál. A túlfeszültség levezető segít megvédeni lakásunk elektronikus eszközeit hálózati túlfeszültség esetén, pl. villámcsapás. Az alap védelmi szint kialakításához a Legrand túlfeszültség levezető bekötése a lakáselosztóba, vagy az elosztószekrénybe lehet a megfelelő megoldás.

Túlfeszültség-levezetők

Túlfeszültség-levezetők

Védelmet biztosítanak a hálózati túlfeszültségek (pl: villámcsapás) hatásai ellen, ezzel védve az érzékeny elektronikus berendezéseket (pl: számítógép, televízió, hifi). A három védelmi szint kiépítésével lehet igazán hatékonyan elkerülni a készülékek károsodását.

Védelmi szintek

  • T1 típus (korábban B típus) 
  • T2 típus (korábban C típus) 
  • T1+T2 típus (korábban B+C típus)
  • T3 típus (korábban D típus)

A T1, T2, illetve a T1+T2 típusú készülékeket az elosztószekrényekben helyezik el, míg a T3 fokozatot a védendő eszközökhöz közel kell elhelyezni.

A lakásokban a legpraktikusabb megoldás a T1+T2 készülékek elhelyezése, melyek segítségével helytakarékosan építhető ki az első két fokozat a lakáselosztóban.

 

A T3 fokozat kiépítése az alábbi eszközökkel valósítható meg:

  • túlfeszültségvédett elosztósor
  • túlfeszültségvédett 4 in 1 dugalj
  • szerelvénydobozba építhető túlfeszültség-levezetők

Képek

T1 túlfeszültség-levezető
T1+T2 túlfeszültség-levezető
T2 túlfeszültség-levezető kiegészítő modullal
T2+T3 túlfeszültség-levezető beépített védelemmel