Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

2019-02-05 08:00:00

Amikor fontos munkát végzünk, akár otthonunkban, akár munkahelyünkön, legkevésbé arra vágyunk, hogy jöjjön egy áramszünet, esetleg egy hosszabb ideig tartó feszültségingadozás, mert ezeknek köszönhetően károsodhatnak elektromos berendezéseink, adataink veszhetnek el, elakadhat a munkafolyamat. Ennek elkerülésére jó megoldás, ha szünetmentes tápegységet használunk. Miért is előnyös a használata? Hogyan is segíthet rajtunk pontosan? Ezekre a kérdésekre keressük ma a választ.

 

Szünetmentes tápegység

A szünetmentes tápegység egy olyan hasznos elektromos eszköz, amely akkumulátorában elektromos energiát tárol, és szükség esetén innen biztosít villamos energiát háztartási berendezéseinknek – ez a magyarországi szabványok értelmében 230V, 50Hz szinuszos feszültség. Miért is hasznos? Leginkább a számítógéppel dolgozók járhattak már úgy, hogy munkájuk elveszett egy-egy áramszünet, esetleg feszültségingadozás következtében. Ha nem mentünk gyakran, akkor mondhatjuk azt, hogy „így jártunk”, a magunk kárán tanuljuk meg. De a mentések ellenére előfordul, hogy olyan sokszor van megállásra kényszerítve a gép (nem megfelelő módon van lekapcsolva), hogy károsodhat a szoftver, a memória, vagy maga a számítógép károsodik, akár végérvényesen. Ekkor - akár jelentős költségek árán - új számítógépet kell vásárolnunk, ha nem tudják megjavítani, ami elromlott.

A feszültségingadozásokkal és áramszünetekkel beindíthatjuk a kismegszakítót is, kiváltképp a feszültség visszatérésekor, ha hirtelen beindul minden elektromos berendezés. Ha az áramszünetek alkalmával csak egy gép is sérül, feszültségingadozást eredményezhet, megint működésbe léphet a kismegszakító, lekapcsol, előfordulhat, hogy nem tudjuk visszakapcsolni, ebben az esetben érdemes villanyszerelő szakembert hívni. Tehát az „áthidalási időt” biztosítja nekünk a szünetmentes tápegység, annyi energiát ad a hozzá csatlakoztatott fogyasztónak, hogy van lehetőségünk menteni és szabályosan lekapcsolni például a számítógépünket.

 

Milyen típusú szünetmentes tápegységeket használhatunk?

Több, különböző teljesítményű szünetmentes tápegység létezik a piacon. Amikor vásárolni szeretnénk, el kell döntenünk, hogy mekkora legyen a kimeneti teljesítményük, néhány száz Watt vagy néhány ezer? Fontos információ lehet, hogy az 50Hz-es, szinuszos feszültség biztosítására nem minden eszköz alkalmas. Ilyenek az egyszerűbb típusok, amelyeket ne használjuk az indukciós motorral működő berendezések esetén, például a régebbi mosógépek, ventilátorok.

A fejlettebb szünetmentes tápegységek, amiket a weboldalunkon is ajánlunk a családi házakhoz, valódi, szabályos szinuszhullámú frekvenciát állítanak elő, amit minden elektromos berendezéshez használni lehet. Ezeket bátran alkalmazhatjuk nagyobb háztartási eszközökhöz is, például hűtőgépekhez.

Kínálatunkban megtalálható például a NIKY szünetmentes áramforrás, mely torony kialakítású, kimenete részlegesen szinuszos, kedvező ára miatt tökéletes megoldás kisebb teljesítményű fogyasztók esetében. Emellett szünetmentes tornyainkon belül elérhető a NIKY-S is, amely akár kisebb szivattyúk és motorok védelmét is el tudja látni egészen 3000 VA teljesítményig.

 

Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Ha szeretnénk, hogy háztartási készülékeink, elektromos berendezéseink hiba nélkül működjenek, le lehessen kapcsolni őket szabályos keretek között, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű szünetmentes tápegységbe. Amennyiben kérdés merül fel, keresse fel bátran a szakkereskedések egyikét, ahol a szakemberek segítenek a választásban.