Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

2018-09-28 00:00:00

Amikor fontos munkán dolgozunk, akár otthonunkban, akár a munkahelyen, legkevésbé arra vágyunk, hogy jöjjön egy áramszünet, esetleg egy hosszabb ideig tartó feszültségingadozás, mert ezeknek köszönhetően károsodhatnak elektromos berendezéseink és adatvesztés is bekövetkezhet, elakadhat a munkafolyamat. Ennek elkerülésére megfelelő megoldásokat kínál a Legrand a megújult kínálatából, ha egy szünetmentes tápegységet, szakmai nevén szünetmentes áramforrást vásárlunk. Miért is előnyös a használata? Hogyan is segíthet rajtunk pontosan? Ezekre a kérdésekre keressük ma a választ.

Szünetmentes tápegység

A szünetmentes tápegység egy olyan elektromos eszköz, amely akkumulátorában elektromos energiát tárol, ezzel és a benne levő transzformátorral és elektronikával segít villamos energiát biztosítani háztartási berendezéseinknek, egy bekövetkező hálózati zavar esetén – ez a magyarországi szabványok értelmében 230 V~ 50 Hz szinuszos váltakozó feszültség. Miért is hasznos? Leginkább a számítógéppel dolgozók járhattak már úgy, hogy munkájuk elveszett egy-egy áramszünet, esetleg feszültségingadozás következtében, vagy egyéb hálózati zavarok miatt. Ha nem mentjük a munkát gyakran, akkor mondhatjuk azt, hogy „így jártunk”, a magunk kárán tanuljuk meg. De a mentések ellenére előfordul, hogy olyan sokszor van leállásra kényszerítve (nem megfelelő módon van kikapcsolva), hogy károsodhat a szoftver, vagy maga a számítógép károsodik, akár végérvényesen. Ekkor, akár jelentős költségek árán új számítógépet kell vásárolnunk, ha nem tudják megjavítani, ami elromlott.

A hálózati zavarok kiválthatnak gyakori, akár percenként több áramszünetet is, mely az elektromos berendezéseink egyszerre történő gyakori visszakapcsolása miatt, az otthoni villamos hálózatunk és elektromos berendezéseink is megsínylik ezeket a hatásokat. A lakásunkban levő elosztó, vagy más néven áramelosztó táblánkban levő kismegszakítók, melyek a konnektorokba csatlakoztatott berendezéseinket védik, túlterhelődhetnek, ezért feladatukat ellátva automatikusan kikapcsolnak. Gyakran előfordul, hogy oly mértékben károsodnak, vagy olyan gyakran lépnek működésbe, hogy vissza sem lehet őket kapcsolni, ezért villanyszerelő szakembert kell hívni. Ezeket a problémákat is megelőzve, szünetmentes tápegységek alkalmazása a gyakori áramszünetek a jövőben nem jelentenek majd gondot, hiszen az elektromos berendezésünk folyamatosan meg lesz táplálva általa.

Milyen típusú szünetmentes tápegységeket használhatunk?

Több, különböző típusú, teljesítményű, különböző áthidalási idejű és fázis számú szünetmentes tápegység létezik a piacon. Amikor vásárolni szeretnénk, el kell döntenünk, hogy mekkora legyen a kimeneti teljesítményük, néhány száz Watt, vagy akár néhány ezer. Fontos információ lehet számunkra az is, hogy az úgynevezett szinuszhullámú elektromos áram biztosítására nem minden eszköz alkalmas, ezek az egyszerűbb típusok, az úgy nevezett vonali interaktív készülékek, melyek részlegesen szinuszos feszültség előállítására képesek. Az egyszerűbb típusú szünetmentes tápegységeket ne használjuk az indukciós motorral működő berendezések esetén – ilyenek például a korai mosógépek, ventilátorok vagy keringtető szivattyúk, viszont alkalmasak számítógépek, tévék vagy akár pénztárgépek ellátására is.

A komolyabb típusú szünetmentes tápegységek, melyeket a weboldalunkon is ajánlunk a családi házakhoz, valódi, tisztán szinuszos feszültséget állítanak elő, mely már minden elektromos berendezéshez alkalmas, viszont magasabb az üresjáratú fogyasztásuk. Ezeket bátran használhatjuk nagyobb háztartási eszközökhöz is, például hűtőgépekhez vagy mosógépekhez.

Kínálatunkban megtalálható például a NIKY szünetmentes áramforrás, mely torony kialakítású, kimenete részlegesen szinuszos, kedvező árának, hála tökéletes megoldás kisebb teljesítményű fogyasztók esetében. Emellett szünetmentes tornyainkon belül elérhető a NIKY-S is, amely akár kisebb szivattyúk és motorok védelmét is el tudja látni egészen 3000 VA teljesítményig.

Szünetmentes tápegységek használata otthonainkban

Ha szeretnénk, hogy háztartási készülékeink, elektromos berendezéseink hiba nélkül működjenek, le lehessen kapcsolni őket szabályos keretek között, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű szünetmentes tápegységbe. Amennyiben kérdés merül fel, keresse fel bátran üzleteink egyikét, segítünk a választásban.