Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Bútorlapba építhető négyzet alakú rejtett elosztó

2018-08-07 00:00:00

Amikor egy bútort tervezünk, mindenképp törekedni kell az esztétikumra, de egyben a praktikumnak is a fő szempontok között kell lennie. Ez vonatkozik természetesen az elosztókra is.

 

Bútorba építhető rejtett elosztók

Mire is jó igazán a rejtett elosztó? Mivel számos elektronikai eszköz vesz minket körül az élet minden területén, mindenképp hasznos, ha van a közelben pár szabad dugalj. Persze vannak berendezések, amikre csak időnként van szükség, ezért azok energiaellátását nem kell egész nap, folyamatosan biztosítani. Éppen az ilyenek miatt praktikus a bútorba is építhető elosztó, mivel, ha szükségünk van rá, egy mozdulattal már használhatjuk is, de ha nincs, akkor nincs szem előtt, nem veszélyforrás és teret is nyerünk általa. Az elosztósorokon belül léteznek kábelrendezők is, melyekkel esztétikussá tehetjük a telefonok és a számítógépek töltését. Az elosztók akkor is remek megoldásnak bizonyulnak, ha nem építettünk be megfelelő mennyiségű elosztót, mert így nem kell megbontani a falat, hanem csak diszkréten beépíteni.

Rejtett elosztókon belül is megkülönböztetünk felnyíló tetővel rendelkező, illetve kihúzható variációt. Mindkettő azon az elven működik, hogy szükség esetén egy kis nyomás kifejtésével a tető felfelé irányuló, mintegy bukó mozgással teszi láthatóvá a csatlakozókat. A kihúzhatós pedig a nyomás után a kör alakú elosztófejjel kihúzható és máris használhatjuk a 3-4-5 hagyományos konnektort, illetve a rajta lévő USB portokat. Amennyiben nincs már rá éppen szükség, csak egy mozdulattal lenyomjuk és már csak egy ezüst kört látunk az asztal lapjában. Arra figyelni kell, hogy ha be kívánunk építtetni rejtett elosztót, azt mindenképp előre jelezzük a bútor készítőjének, hogy ki tudja hagyni a megfelelő helyeket az elosztónak. Mivel az elosztókkal egyéb villanyszerelési munkát nem kell végeznünk, ezért rendkívül vonzóak ebből a szempontból is. Természetesen az energiafelvételt biztosítanunk kell, ezért a közelben lennie kell a falban egy konnektornak.

 

Multimédiás elosztósorok

Igaz nem az elrejtett elosztók kategóriájába tartozik, de semmiképp nem mehetünk el mellette szó nélkül, annyira praktikus. Ez egy elosztótorony, ami 4 aljzattal van ellátva, melyek közül mindegyik gyermekvédelemmel rendelkezik. Ezek új generációja már túlfeszültség elleni védelemmel is el van látva, ami nem csak az elosztósorra vonatkozik, hanem az összes, hozzá csatlakoztatott készülékre is, tehát ha áramtalanítjuk az elosztót, a túlfeszültség elleni védelem akkor is aktív marad. Hogy mikkel rendelkezik ez a multimédiás elosztósor? 4 vagy 6 aljzattal, 2 USB csatlakozással, valamint 1 db micro USB csatlakozóval, amire csak ráhelyezzük a telefont és már tölt is. Ezen vezetékes elosztósorok működése videón is megtekinthető. Extrák tekintetében is egyedülálló, hogy az elosztótorony a szükséges irányba forgatható, tehát bármit bele tudunk dugni amire csak szükségünk van. Hiába nem süllyeszthető, akkor is remek találmány és rendkívül hasznos, hogy az összes elektromos eszközt egy területre gyűjthetjük általa.

Attól függően, hogy mit keresünk, mindenképp érdemes a választás előtt bővebben tájékozódni a lehetőségekről, mivel időnként változhatnak a kereslet függvényében. Hogy rejtett vagy multimédiás elosztósor? Gondoljuk át mire van szükségünk igazán és annak függvényében válasszuk ki az igazit.

Amennyiben felmerült Önökben bármilyen kérdés a cikkel kapcsolatban, kérjük keressék fel a szakkereskedések egyikét, ahol meg is tekinthetik a termékeket.