Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Raritan intelligens rack vezérlőközpont

A Raritan intelligens rack vezérlőközpont előnyei: - akár 204 db különböző plug&play érzékelő egyidejű felügyelete - riasztások kaphatók SNMP-n, e-mailen és syslogon keresztül - maximális biztonság az A és B oldali megtáplálásnak köszönhetően - magas szintű figyelmeztetések - környezet optimalizálása - vezetékes, vagy vezeték nélküli elérés

Áttekintés

Áttekintés

Minden adatközpont rendelkezik valamilyen módszerrel a hőmérséklet ellenőrzésére még akkor is, ha csak egy egyszerű hőmérőről beszélünk a rack szekrényben vagy a szoba falán lévő termosztátról van szó. Az ilyen megoldások azonban aligha tekinthetők jó gyakorlatnak. Az Amerikai Fűtő-, Hűtő- és Légkondicionáló Mérnökök Társasága (ASHRAE) ajánlása szerint rack szerkényenként mérni kell a hőmérsékletet a rack alján közepén és tetején egyaránt. Ugyanakkor manapság egyre több adatközpont-kezelő akarja felszerelni szekrényeit vízbetörés és füst szenzorokkal továbbá ajtónyitás érzékelőkkel, sőt néhányan biztonsági kamerákat akarnak telepíteni, hogy észleljék, ha valaki benyúl a szekrénybe, vagy távolról is megtekinthessék a fizikai környezetet.

A Legrand / Raritan rack felügyeleti rendszere ilyen elvárásoknak megfelelő, egyszerűen bővíthető csomagot kínál. 

 

Intelligens rack vezérlőközpont

Az EMX intelligens rack-vezérlője IP-alapú készülék, mely központi elérést nyújt a rákötött összes környezeti szenzorhoz. A Legrand emellett adatközpont infrastruktúra-menedzsment megoldásával (DCIM) átfogó rack felügyeleti rendszert biztosít az érzékelők leolvasása, adatok naplózása, riasztások kezelése tekintetében. Az ilyen irányelven alapuló eszközkezelés nagymértékben segít javítani az adatközpont műveletek legfontosabb mutatóinak optimális kereteken belül tartását (pl. TCO). A Raritan felügyeleti rendszer az alábbiak szerint nyújt további segítséget az IT menedzserek számára:

  • Minimalizálja az informatikai eszközök nyomon követéséhez szükséges munkaórákat.
  • Maximális rendelkezésreállást biztosít a potenciális forró pontok beazonosításával.
  • Hűtési költségeket lehet csökkenteni vele az optimális méretezéshez szükséges információkkal.
  • Növelhető a rack szekrény biztonsága web kamerák és ajtónyitás érzékelők beillesztésével a rendszerbe.
  • Teljes adatbanki rendelkezésre állás növelhető a riasztásoknak köszönhetően.
  • Stratégiai tervezések és döntések előkészítésében nyújt elengedhetetlen információkat

 


Környezet optimalizálása
Akár 204 db különböző plu&play érzékelő egyidejű felügyelete.


 

Magas szintű figyelmeztetések
A felhasználók meghatározhatják a mérési küszöbértékeket, és riasztásokat kaphatnak SNMP-n, e-mailen és syslogon keresztül azonnal, amikor a küszöbérték átlépése megtörténik.

Erőteljes intelligens vezérlő
A környezeti érzékelők, soros, USB, vezetékes vagy vezeték nélküli hálózatok beépített csatlakoztathatósága és az eszközkezelés címkézése teszi ezt a manapság elérhető legokosabb rack monitoring vezérlőjévé. A beépített LCD kijelző lehetővé teszi az összes érzékelő adatának helyi megjelenítését.

Redundáns megtáplálás
Maximális biztonság az A és B oldali megtáplálás lehetőségének köszönhetően. Nincs szükség hozzáadott STS-re.

Kis méret
A mindössze 1RU magas készülék könnyen elhelyezhető a rack szekrény elülső vagy hátsó tartóbordájára egyaránt

Vezetékes vagy vezeték nélküli elérés
Meglévő vezetékes Ethernet hálózatra közvetlenül illeszthető, vagy annak hiányában Wifi elérés is megvalósítható.

DCIM felügyeleti rendszer
A Power IQ DCIM szoftverével egy rendszeren belül látható számtalan felügyeleti központ, iPDU és UPS által átadott információk.

 

 

További jellemzők:

Internetes böngészőből elérhető
Valamennyi szenzoradat és eszközinformáció, valamint a rackben lévő összes eszköz valós idejű távfelügyelete.

Elektronikus eszközkövetés
A Raritan egyedi eszközkezelési címkéivel (AMT) és eszközkezelő szenzorával (AMS) pontos, automatizált, valós idejű leltárt készíthet az összes informatikai eszközről és azok helyéről.

Két különböző verzió
EMX2-111 kisméretű vezérlő, amely rack szekrényenként 16 érzékelőt támogat.
EMX2-888 1U vezérlőegység, amely akár 128 érzékelőt akár 8 különböző rack szekrényben képes kezelni.