Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Legrand - infinium

Legrand üvegszál alapú rendszerek

Az Infiunium Quantum üvegszálas rendszerei újradefiniálták az adatbanki hatékonyságot és teljesítményt. A fenntarthatóság jegyében készült üvegszálas rendszerek nagy mértékben segíthetik az üzemeltetés gördülékenységét és maximalizálják az üzembiztonságot. Az Infinium Quantum üvegszálas rendszereinek veszteségi jellemzői messze túlhaladják az iparági elvárásokat (ULL szint). Ezek az eszközök produkálják a legalacsonyabb csatlakozási veszteséget a teljes channelen, azaz 67% -os a tartalék a hagyományos rendszerekhez képest. A Legrand Infinium Quantum üvegszál alapú rendszerek tulajdonságai: - jövőállóság - innovatív jellemzők - fenntarthatóság

Infinium rendszer

Infinium rendszer

Üvegszálas rendszer a legmagasabb iparági jellemzőkkel

 

Ezentúl nincs lehetetlen az Ultra Low Loss (ULL) optikai rendszereknél, hiszen a Legrand egy újabb technológiai szintet hozott létre. 2021 év elején megjelent a Legrand legújabb üvegszálas rendszere az Infinium Quantum, amelynek veszteségi jellemzői messze túlhaladják az iparági elvárásokat (ULL szint), új kategóriát teremtve a piacon. Az eddig nem látott parmétereknek köszönhetően teljesen új hálózati architektúrák építhetők ki, amelyek nagy mértékben segíthetik az üzemeltetés gördülékenységét és maximalizálják az üzembiztonságot.

Az Infinium Quantum kifejlesztésekor elsőszámú szempont volt a jövőállóság, a méretezhetőség, a konfigurálhatóság, az innovatív kábelezési funkciók, valamint a maximális műszaki jellemzők elérése a teljes csatornán.

 

-

 

Legalacsonyabb csatlakozási veszteség a teljes csatornán - 67% -os tartalék a hagyományos rendszerekhez képest. A Quantum besorolású rendszer a legkedvezőbb csillapítási jellemzőket kínálja a teljes csatornán:

 • Monomódusú csatlakozási veszteség a teljes csatornán: 0.75 dB
 • Monomódusú visszatérési veszteség a teljes csatornán: 49 dB
 • Multimódusú csatlakozási veszteség a teljes csatornán: 0.75 dB
 • Multimódusú visszatérési veszteség a teljes csatornán: 34 dB

Jövőállóság - Nyitott kapuk 400G-ig vagy azon túl

 • Csökkenti vagy megelőzi egy link cseréjének szükségességét, hogy megfeleljen a 400G vagy afeletti elvárásoknak
 • Csökkenti a helyi szálhegesztések számát és ezáltal a veszteségi szint megnövekedésének kockázatát

Innovatív jellemzők - Egyszerű telepítés és üzemeltetés

 • 12 és 24 szálas rendszereknél egyaránt alkalmazható
 • Jól látható és könnyen hozzáférhető rendszer elemek
 • Továbbfejlesztett kábelezési eljárások: elülső, oldalsó, hátsó

Fenntarthatóság – Vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR)

 • Akár 30%-kal csökkenti a teljes energia fogyasztást aktív eszköz oldalon
 • Kimagaslóan nagy teljesítményű infrastruktúra
 • LEED irányelveknek való megfelelés

 

Infinium Quantum rendszer felépítése:

 

Infinium™ HD-E (Enhanced) üvegszálas zárt panel: Az Infinium HD-E zárt patch panel ideális megoldást nyújt a legmagasabb szintű adatátvitelre adatközponti rendszerek esetén.  A magas sűrűségű kialakítás rack unitonként akár 96 LC csatlakozót tesz lehetővé. A panel számos innovatív, jövőbiztos megoldást tartalmaz, ami telepítés és üzemeltetés szempontból egyaránt hasznos:

 • Unitonként M4 - 4 kazetta vagy adapter panel
 • Unitonként 96 LC csatlakozó
 • Unitonként 384 üvegszál (12F MPO)
 • Unitonként 768 üvegszál (24F MPO)
 • Különböző mélységű rögzítés a 4 pozícióban állítható tartófüleknek köszönhetően
 • Mágnesesen rögzíthető takarólap
 • Vizszintes jelölőrács a takarólapon
 • 60 / 40 arányban kifordítható tető panel (szerszám nélkül)
 • Kinyitható oldalsó kábelrögzítő karok, amelyek stabil kábelrögzítést valósítanak meg (szerszám nélküli rögzítés)
 • Magnézium színű festés

 

 

Infinium Quantum kazetták: Nagy sűrűségű, gyárilag szerelt / kötött kazetták, MTP / LC csatlakozásra tervezve. Univerzális polaritású kialakítás az egyszerűbb telepítés érdekében. Monomódusú és multimódusú kialakításban egyaránt elérhető, 12 és  24 szálas változatban.

Infinium Quantum besorolású kábelek: Teljesen konfigurálható, innovatív fucációs módszerrel gyártott kábelek mono- és multmóduban egyaránt. Minden egyes kábel egyedi igények alapján történő gyártása a kívánt méretben.

Infinium Quantum besorolású patch kábelek: Iparági követelmények feletti beiktatási és visszatérési veszteség mono és multimódus esetén egyaránt.

 

400G-re optimalizálva:

A piacon egyedülállóan az Infinium Quantum kábelezési rendszer 400G adatátvitelre lett optimalizálva ezért új maximális szintet hozott létre a legmagasabb elvárások terén. Felhasználása széles körben történhet

 

További IInfinium kategóriák:

Az Infinium rendszer mindemellett rendelkezik két alacsonyabb szintű kategóriával, amelyek Ultra Low (ULL) és Core besorolásúak. A három csatornaveszteség-szintű kategória az alábbi értékekkel rendelkezik, amelyek 4 csatlakozási veszteség összegéből adódik össze: 2x (patch kábel – patch kazetta) + 2x (patch kazetta – kábel).

Csatlakozási veszteség a teljes csatornára vizsgálva:

                                                               Multimódusú rendszer                Monomódusú rendszer

 • Infinium Quantum:                         0,75 dB                                                0,75 dB
 • Infinium Ultra:                                  1,1 dB                                                  1,2 dB
 • Infinium Core:                                  2,5 dB                                                  2,5 dB

 

További Legrand LCS3 üvegszálas rendszerek:

A Legrand kínálata rendelkezik további üvegszálas rendszerekkel, amelyekkel Ultra és Core besorolási kategória érhető el. A kategóriák különböző veszteségi szintje egyszerűen hozzárendelhető az aktuális igényekhez.

Patch panelek


LCS3 kazettás panelek:
 

Magas sűrűségű portok kialakítására használható, szerelés és karbantartás szempontjából a legoptimálisabb panel. RJ45 és előszerelt MTP kazetták fogadására is alkalmas, így bármilyen vegyes panel kialakítás megvalósítható. Egyedileg összeállítható panelek, amelyek unitonként maximum 4 db LCS3 HD kazetta fogadására alkalmasak. Minden panel LCS3 Soluclip rendszerrel van felszerelve, amely csavar nélküli rögzítését teszi lehetővé 19" profilsínekre.  Címkézhető mellső takarópanellel szerelve a biztonság és üzemeltetés érdekében. Kazetták külön-külön kihúzhatók a rajtuk elhelyezett gomb megnyomásával. 

Előre összeállított komplett kazeták valamint egyedileg összeállítható kazetták és kuplung modulok egyaránt a kínálatban. 2U és 4U változatok oldalsó kábelrendező gyűrűvel és egybe lenyitható ajtóval szállítandók (1U változat esetén külön rendelendő). Maximális kapacitás unitonként: 96 db LC csatlakozó vagy 48 db SC csatlakozó, vagy 24 db ST csatlakozó


LCS3 modul rendszerű panelek:Hagyományos panelekhez képest magasabb sűrűségű kialakítások, amellyel különféle portok vegyes kialakítása megvalósítható 1U magasságban. Tálca egyben kihúzható majd 30°-ban ledönthető az egyszerűbb szerelés érdekében. Kuplung modulok külön rendelhetők. Vázszerkezet tartalmazza a tömszelencéket és a csévetestet. Lapos és döntött változatban illetve kuplungokkal szerelt és egyedileg összeállítható változatban egyaránt elérhető. Maximális kapacitás: 96 db LC csatlakozó vagy 48 db SC csatlakozó vagy 24 db ST csatlakozó

 

Hagyományos panelek: 

LAN környezetben leggyakrabban használatos kihúzható/kidönthető és kinyitható patch panelek. Csak készre szerelt kialakításban vásárolhatók, azaz tartalmazzák a kuplungokat (momomódusú és multimódusú LC, SC,   LC/APC, SC/APC), vázszerkezetet, tömszelencéket, kötéstartókat, csévetesteket, kosaras anya készletet

 

Kábelek

 

Monomódusú és multimódusú kábelek különböző számú üvegszálákkal és kábelszerkezettel. A kínálat egyaránt tartalmaz OS2, OM2, OM3, OM4 és OM5 változatokat laza csöves, tight buffer és páncélozott kialakításban.

A termékek között megtalálhatóak a hagyományos, kábeldobon szállított, 4 -24 szálas kábelek, amelyeket behúzást követően, a helyszínen kell ellátni csatlakozókkal (pig-tailekkel).

Az alacsonyabb csillapítás érdekében a Legrand rendelkezik gyárilag előszerelt 6 és 12 szálas kábelekkel, amelyek OM3 SC vagy OM3 LC csatlakozókkal vannak ellátva mindkét végükön. A kábelek mérési jegyzőkönyvvel rendelkeznek, azaz ezek használata során sem a mérést sem a csatlakozók forrasztását nem szükséges a helyszínen elvégezni.

Patch kábelek

A kínálat egyrészt tartalmaz hagyományos (LC, SC, ST) csatlakozókkal gyárilag szerelt, különböző módusú /OS2(UPC), OM2(UPC), OM3(PC) és OM4/ patch kábeleket. Veszteségi szintjeik alapján ezen patch kábel besorolásra kerültek Ultra (0,15 dB) és Core (0,25 dB) kategóriába. A kábelköpenyek színezés minden esetben megfelel a FOTAG előírásainak. A termékek zöme univerzális polaritású, de léteznek fordított, Uniboot változatok is. A teljes kínálat duplex, kerámia csatlakozókkal ellátott és megfelel az alábbi szabvány előírásainak: EN 50173-2, ISO IEC 11801.

 

 

A Legrand patch panel szortimentje tartalmaz továbbá HD és UHD mikro-kábeleket 10, 20, 30, 40 és 50 méteres kialakításban LC duplex és MTP-MTP csatlakozós változatban egyaránt.

 

 

 

Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok, prospektusok

 • Üvegszál alapú rendszerek