Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Legrand - infenium

Legrand Üvegszál alapú rendszerek

A Legrand Üvegszál alapú rendszerek tulajdonságai: -Jövőállóság -Innovatív jellemzők -Fenntarthatóság

Infinium rendszer

Infinium rendszer

Üvegszálas rendszer a legmagasabb iparági jellemzőkkel

 

Ezentúl nincs lehetetlen az Ultra Low Loss (ULL) optikai rendszereknél, hiszen a Legrand egy újabb technológiai szintet hozott létre. 2021 év elején megjelent a Legrand legújabb üvegszálas rendszere az Infinium Quantum, amelynek veszteségi jellemzői messze túlhaladják az iparági elvárásokat (ULL szint), új kategóriát teremtve a piacon. Az eddig nem látott parmétereknek köszönhetően teljesen új hálózati architektúrák építhetők ki, amelyek nagy mértékben segíthetik az üzemeltetés gördülékenységét és maximalizálják az üzembiztonságot.

Az Infinium Quantum kifejlesztésekor elsőszámú szempont volt a jövőállóság, a méretezhetőség, a konfigurálhatóság, az innovatív kábelezési funkciók, valamint a maximális műszaki jellemzők elérése a teljes csatornán.

 

-

 

Legalacsonyabb csatlakozási veszteség a teljes csatornán - 67% -os tartalék a hagyományos rendszerekhez képest. A Quantum besorolású rendszer a legkedvezőbb csillapítási jellemzőket kínálja a teljes csatornán:

 • Monomódusú csatlakozási veszteség a teljes csatornán: 0.75 dB
 • Monomódusú visszatérési veszteség a teljes csatornán: 49 dB
 • Multimódusú csatlakozási veszteség a teljes csatornán: 0.75 dB
 • Multimódusú visszatérési veszteség a teljes csatornán: 34 dB

Jövőállóság - Nyitott kapuk 400G-ig vagy azon túl

 • Csökkenti vagy megelőzi egy link cseréjének szükségességét, hogy megfeleljen a 400G vagy afeletti elvárásoknak
 • Csökkenti a helyi szálhegesztések számát és ezáltal a veszteségi szint megnövekedésének kockázatát

Innovatív jellemzők - Egyszerű telepítés és üzemeltetés

 • 12 és 24 szálas rendszereknél egyaránt alkalmazható
 • Jól látható és könnyen hozzáférhető rendszer elemek
 • Továbbfejlesztett kábelezési eljárások: elülső, oldalsó, hátsó

Fenntarthatóság – Vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR)

 • Akár 30%-kal csökkenti a teljes energia fogyasztást aktív eszköz oldalon
 • Kimagaslóan nagy teljesítményű infrastruktúra
 • LEED irányelveknek való megfelelés

 

Infinium Quantum rendszer felépítése:

 

Infinium™ HD-E (Enhanced) üvegszálas zárt panel: Az Infinium HD-E zárt patch panel ideális megoldást nyújt a legmagasabb szintű adatátvitelre adatközponti rendszerek esetén.  A magas sűrűségű kialakítás rack unitonként akár 96 LC csatlakozót tesz lehetővé. A panel számos innovatív, jövőbiztos megoldást tartalmaz, ami telepítés és üzemeltetés szempontból egyaránt hasznos:

 • Unitonként M4 - 4 kazetta vagy adapter panel
 • Unitonként 96 LC csatlakozó
 • Unitonként 384 üvegszál (12F MPO)
 • Unitonként 768 üvegszál (24F MPO)
 • Különböző mélységű rögzítés a 4 pozícióban állítható tartófüleknek köszönhetően
 • Mágnesesen rögzíthető takarólap
 • Vizszintes jelölőrács a takarólapon
 • 60 / 40 arányban kifordítható tető panel (szerszám nélkül)
 • Kinyitható oldalsó kábelrögzítő karok, amelyek stabil kábelrögzítést valósítanak meg (szerszám nélküli rögzítés)
 • Magnézium színű festés

 

 

Infinium Quantum kazetták: Nagy sűrűségű, gyárilag szerelt / kötött kazetták, MTP / LC csatlakozásra tervezve. Univerzális polaritású kialakítás az egyszerűbb telepítés érdekében. Monomódusú és multimódusú kialakításban egyaránt elérhető, 12 és  24 szálas változatban.

Infinium Quantum besorolású kábelek: Teljesen konfigurálható, innovatív fucációs módszerrel gyártott kábelek mono- és multmóduban egyaránt. Minden egyes kábel egyedi igények alapján történő gyártása a kívánt méretben.

Infinium Quantum besorolású patch kábelek: Iparági követelmények feletti beiktatási és visszatérési veszteség mono és multimódus esetén egyaránt.

 

400G-re optimalizálva:

A piacon egyedülállóan az Infinium Quantum kábelezési rendszer 400G adatátvitelre lett optimalizálva ezért új maximális szintet hozott létre a legmagasabb elvárások terén. Felhasználása széles körben történhet

 

További IInfinium kategóriák:

Az Infinium rendszer mindemellett rendelkezik két alacsonyabb szintű kategóriával, amelyek Ultra Low (ULL) és Core besorolásúak. A három csatornaveszteség-szintű kategória az alábbi értékekkel rendelkezik, amelyek 4 csatlakozási veszteség összegéből adódik össze: 2x (patch kábel – patch kazetta) + 2x (patch kazetta – kábel).

Csatlakozási veszteség a teljes csatornára vizsgálva:

                                                               Multimódusú rendszer                Monomódusú rendszer

 • Infinium Quantum:                         0,75 dB                                                0,75 dB
 • Infinium Ultra:                                  1,1 dB                                                  1,2 dB
 • Infinium Core:                                  2,5 dB                                                  2,5 dB

 

További Legrand LCS3 üvegszálas rendszerek:

A Legrand kínálata rendelkezik további üvegszálas rendszerekkel, amelyekkel Ultra és Core besorolási kategória érhető el. A kategóriák különböző veszteségi szintje egyszerűen hozzárendelhető az aktuális igényekhez.

Patch panelek


LCS3 kazettás panelek:
 

Magas sűrűségű portok kialakítására használható, szerelés és karbantartás szempontjából a legoptimálisabb panel. RJ45 és előszerelt MTP kazetták fogadására is alkalmas, így bármilyen vegyes panel kialakítás megvalósítható. Egyedileg összeállítható panelek, amelyek unitonként maximum 4 db LCS3 HD kazetta fogadására alkalmasak. Minden panel LCS3 Soluclip rendszerrel van felszerelve, amely csavar nélküli rögzítését teszi lehetővé 19" profilsínekre.  Címkézhető mellső takarópanellel szerelve a biztonság és üzemeltetés érdekében. Kazetták külön-külön kihúzhatók a rajtuk elhelyezett gomb megnyomásával. 

Előre összeállított komplett kazeták valamint egyedileg összeállítható kazetták és kuplung modulok egyaránt a kínálatban. 2U és 4U változatok oldalsó kábelrendező gyűrűvel és egybe lenyitható ajtóval szállítandók (1U változat esetén külön rendelendő). Maximális kapacitás unitonként: 96 db LC csatlakozó vagy 48 db SC csatlakozó, vagy 24 db ST csatlakozó


LCS3 modul rendszerű panelek:Hagyományos panelekhez képest magasabb sűrűségű kialakítások, amellyel különféle portok vegyes kialakítása megvalósítható 1U magasságban. Tálca egyben kihúzható majd 30°-ban ledönthető az egyszerűbb szerelés érdekében. Kuplung modulok külön rendelhetők. Vázszerkezet tartalmazza a tömszelencéket és a csévetestet. Lapos és döntött változatban illetve kuplungokkal szerelt és egyedileg összeállítható változatban egyaránt elérhető. Maximális kapacitás: 96 db LC csatlakozó vagy 48 db SC csatlakozó vagy 24 db ST csatlakozó

 

Hagyományos panelek: 

LAN környezetben leggyakrabban használatos kihúzható/kidönthető és kinyitható patch panelek. Csak készre szerelt kialakításban vásárolhatók, azaz tartalmazzák a kuplungokat (momomódusú és multimódusú LC, SC,   LC/APC, SC/APC), vázszerkezetet, tömszelencéket, kötéstartókat, csévetesteket, kosaras anya készletet

 

Kábelek

 

Monomódous és multimódusú kábelek különböző számú üvegszálákkal és kábelszerkezettel. A kínálat egyaránt tartalmaz OS2, OM2, OM3, OM4 és OM5 változatokat laza csöves, tight buffer és páncélozott kialakításban.

A termékek között megtalálhatóak a hagyományos, kábeldobon szállított, 4 -24 szálas kábelek, amelyeket behúzást követően, a helyszínen kell ellátni csatlakozókkal (pig-tailekkel).

Az alacsonyabb csillapítás érdekében a Legrand rendelkezik gyárilag előszerelt 6 és 12 szálas kábelekkel, amelyek OM3 SC vagy OM3 LC csatlakozókkal vannak ellátva mindkét végükön. A kábelek mérési jegyzőkönyvvel rendelkeznek, azaz ezek használata során sem a mérést sem a csatlakozók forrasztását nem szükséges a helyszínen elvégezni.

Patch kábelek

A kínálat egyrészt tartalmaz hagyományos (LC, SC, ST) csatlakozókkal gyárilag szerelt, különböző módusú /OS2(UPC), OM2(UPC), OM3(PC) és OM4/ patch kábeleket. Veszteségi szintjeik alapján ezen patch kábel besorolásra kerültek Ultra (0,15 dB) és Core (0,25 dB) kategóriába. A kábelköpenyek színezés minden esetben megfelel a FOTAG előírásainak. A termékek zöme univerzális polaritású, de léteznek fordított, Uniboot változatok is. A teljes kínálat duplex, kerámia csatlakozókkal van ellátva és megfelel az alábbi szabvány előírásainak: EN 50173-2, ISO IEC 11801.

 

 

A Legrand patch panel szortimentje tartalmaz továbbá HD és UHD mikro-kábeleket 10, 20, 30, 40 és 50 méteres kialakításban LC duplex és MTP-MTP csatlakozós változatban egyaránt.

 

 

 

Letölthető dokumentumok

Letölthető dokumentumok, prospektusok

 • Üvegszál alapú rendszerek