Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legrand réz alapú rendszerek

A Legrand réz adatátviteli rendszer kínálatában a következőket találhatja: patch panel és port, patch kábel, minőségi fali kábel, fali csatlakozók.

Patch panelek

Patch panelek

 

Legújabb generációs patch panelek és portok, amelyek IT hálózati LAN és adatbanki elvárásoknak egyaránt megfelelnek.

Felépítésük lehetővé teszi a gyors telepítést, valamint az utólagos beavatkozások biztonságos és gyors megvalósítását.

 

 

Négy darab, gombnyomásra automatikusan kiugró, kicsúszásgátlóval felszerelt kazatta, amely 19” / 1U méretben 24 vagy 48 x RJ45 port kialakítására képes. A kazettás rendszernek köszönhetően a szerelés folyamata gyorsabb és egyszerűbb. Kazetták egyenként kivehetők és szerelhetők a rajtuk lévő nyomógomb megnyomásával. Kialakításuknak köszönhetően a kazetták kihúzhatók és ledönthetők, de nem esnek ki a patch panelből, valamint igény esetén kivehetők.

 

 

 

A kazettánkénti hátsó kábelrendező és rögzítő gyűrűknek köszönhetően nincs szükség kötegelő felhasználásara a fali kábelek végső megfogásához és esztétikus elrendezéséhez. A kazettákon külön címketartó helyezkedik el, amely lehetővé teszi a portonkénti feliratozást (6 különböző színű címkével szállítva). Panelbe történő behelyezés automatikusan megvalósítja meg a portok földelését, de külön-külön vezetékkel is beköthetők a csatlakoztathatók szekrényvázhoz, így kiugrott, karbantartási állapotban is folyamatos marad az árnyékolás. Különböző kialakítású változatok állnak rendelkezésre:

  • hagyományos 6 x RJ45 port fogadására kész kazetta
  • portonkénti porvédő retesszel szerelt 6x RJ45 port fogadására kész kazetta
  • 12 x RJ45 port fogadására kész HD kazetta
  • Optikai kuplung toldó modulok fogadására kész kazetta kötéstartóval
  • Vak kazetta

 

 

LCS3 RJ45 portok árnyékolatlan (UTP) és árnyékolt (FTP vagy STP), Cat.5e, Cat.6 Cat.6A és Cat.8 változatban egyaránt megtalálható a Legrand kínálatában. Az LCS3 portok szerszám nélküli stabil és biztonságos kábelrögzítést tesznek lehetővé.

Portok egyedi színének köszönhetően ránézésre megállapítható azok kategóriája. 0,5U magasságuk lehetővé teszi a 24 és 48 port / Unit kialakítást egyaránt (kivéve: Cat.8).

 

A portok tervezésének és kialakításának köszönhetően akár 5 alkalommal újra köthető/kibontható a csatlakoztatott kábel anélkül, hogy a kötés és adatátvitel minősége romlana. A magas élettartalmat garantálja a 2500 csatlakoztatási ciklusra tesztelt gyártói minőség (a szabványban meghatározott 750 helyett), így minimálisra csökken az adatátviteli csatlakozó elhasználódásából fakadó, sokszor beazonosíthatatlan hibák kialakulásának esélye. Az új generációs csatlakozók a legmagasabb PoE+ és PoE++ ready megfelelőséggel rendelkeznek, azaz megfelelnek a legmodernebb Type 4 szabványban leírtaknak. A csatlakozók megfelelnek továbbá az alábbi szabványoknak: ISO/IEC 11801 e3.0(2017) és EIA/TIA 568 C2-1

 

19" profilsínekre csavar nélküli felszerelésre képes Soluclip rögzítő fülek, amelynek köszönhetően utólagosan bármikor egyszerűen, szerszám nélkül fel- és leszerelhető a patch panel.

 

 

 

A Soluclip rendszer továbbá garantálja a patch panel és csatlakozók árnyékolásának folytonosságát.

Minden LCS3 panel felszerelhető állítható szögű rendezőgyűrűvel, amellyel megspórolható az újabb vízszintes gyűrűs panel illetve megvalósítható a panel feliratozása.

 

 

 

A kazettás felépítés további nagy előnye, hogy lehetővé teszi üvegszálas csatlakozók vegyítését RJ45 portokkal egyetlen panelen belül, így nem szükséges néhány LC, ST, SC vagy MTP csatlakozó miatt egy teljes optikai panel megvásárlására.

A kiegészítők tárházát szélesítik a speciális kazetták választéka, úgymint az utólagos bővítés miatt kiépíthető vak kazetta valamint a használatlan csatlakozók pormentes védelmét szavatoló portonkénti csúszó fedéllel leszert kazetta.

 

Az LCS3 kínálat rendelkezik továbbá döntött patch panelekkel is 24 és 48 portos változatban egyaránt. A döntött kínálat leegyszerűsíti a patch kábelek oldalra elvezetését 800 mm széles, tüskés patch elvezetővel szerelt rack szekrények esetén. A döntött panelek moduláris előlappal vannak ellátva (kazetta nélküli rendszer).


A teljes LCS3 patch panel kínálat megfelel az alábbi szabványoknak: ISO/IEC 11801 e3.0(2017) és EIA/TIA 568 C2-1

 

 

LinkeoC keytone rendszer

 

Kimagasló minőségű Cat5e, Cat6 és Cat6A rendszer  (patch panelek, portok, fali csatlakozók, fali- és patch kábelek), amelyekkel helyi adatátviteli hálózat hozható létre kis, közepes és nagyvállalati környezetben egyaránt. Az egyedülálló és innovatív keystone csatlakozós rendszert úgy tervezték, hogy optimális áron segítse a gyors és hibamentes munkavégzést, legyen szó telepítésről vagy karbantartásról. A termékek minőségi szintjét jól mutatja, hogy a gyártó 25 év rendszergaranciát hajlandó vállalni a szakszerűen kiépített hálózatokra.

 

Gyárilag feliratozott porthelyekkel valamint címketartóval és egyedileg feliratozható címkével elláttott, 24 keystone port fogadására képes, fém kialakítású, 19” széles patch panelváz

Előpozicionálásra és automatikus EPH csatlakozásra képes patchváz, mely hátsó kábelrendezővel rendelkezik a fali kábelek strukturált elrendezésére és stabil megfogatására (LCS3 rendszerhez hasonló kialakítás)

 

Betűzőszerszám nélküli kábelcsatlakoztatásra képes keystone rendszerű RJ45 portok, amelyeknek egyedi kialakítása fájdalommentes és gyors munkavégzést tesz lehetővé (átlagos csatlakoztatási idő 70 másodperc)

Magas minőségű RJ45 portok 5 alkalommal köthetőek (4-szer újraköthetőek) anélkül, hogy az a műszaki paraméterek romlását okozná

 

Portok kategóriája és árnyékolása ránézésre egyszerűen megállapítható a különböző színű és anyagú kialakításoknak köszönhetően

Műanyag nélküli, kizárólag kartonpapíros csomagolás, amely költség és környezetvédelem szempontból egyaránt optimális

 

Minőségi fali kábelek

 

Réz adatátviteli kábelek esetén az érpárak sodrásának sűrűsége és minősége kiemelten fontos zavarérzékenysége miatt. Minél sűrűbb a sodrás annál magasabb a külső zaj elleni védelem. Az árnyékolt és az árnyékolatlan Legrand LCS3 kábelek sodrási sűrűsége kimagasló, emiatt ellenállóbb a telepítési hibákból (pl: kis hajlítási rádiusz) előforduló hibákra, azaz magasabb üzembiztonsággal képes megfelelni az akár 10Base-T adatátviteli protokollnak.

 

Kábel kategóriák

Az LCS3 rendszer portok és kábelek esetén a kategóriákat különböző színekkel jelöli: Cat.5e - szürke, Cat.6 - kék, Cat.6A / Cat.7 - citromsárga, Cat.8 – türkiz

 

Árnyékolt és árnyékolatlan változatok:

- teljesen árnyékolatlan: U/UTP,

- csak köpeny árnyékolás: F/UTP, SF/UTP

- érpárankénti és köpeny árnyékolás: F/FTP, S/FTP

 

 

 

 

Tűzállósági besorolás (CPR):

 

A CPR és az EN50575 szabvány szerint hét tűzveszélyes osztályozás található: Aca, B1ca, B2ca, Cca, Dca, Eca, Fca, továbbá a füsttermelést jellemző további kritériumok, a lángoló cseppek előfordulása/ részecskék és az égés

és a termikus bomlástermékek savanyúsága. Az Aca osztály nem gyúlékony kábeleket határoz meg (nincs reakció), míg az Fca osztály olyan kábeleket tartalmaz, amelyek nem felelnek meg az Eca osztály követelményeinek (azaz határozatlan teljesítménnyel). A további besorolás a következőket tartalmazza:

· S1, s2 - füsttermelés,

· D1, d2 - lángoló cseppecskék/részecskék előfordulása,

· A1 - savasság.

A speciális tűzállósági osztályú kábelek használatára vonatkozó követelményeket egy adott típusú épületben a teletechnikai berendezés tervezőjének elvégzett kockázatelemzéséből vagy más nemzeti hivatalos és jogi dokumentumokból kell kiindulni. A CPR-irányelv nem ír elő követelményeket az EU tagállamainak az egyedi típusú tűzoltási osztályú épülettípusokra és a kapcsolódó kábelekre.

A tűzállósági páneurópai osztályok bevezetésének köszönhetően a tervezők és az építészek egyértelmű szabályokkal rendelkeznek a megfelelő típusú kábelek használatáról. A tűzbiztonság magasabb szintjének elérése érdekében a kábelgyártók a B2CA osztályú kábelek használatát javasolják különleges célú épületekben, amelyeknek meg kell felelniük a nagyon magas biztonsági követelményeknek (például kórházakban, óvodákban, sokemeletes épületekben, irodaépületekben és ápolási otthonokban).

 

Power over Ethernet (PoE)

Évről-évre egyre jellemzőbb, hogy a kategória kábeleket nem csak adat továbbításra, hanem villamos megtáplálásra is használják. A Legrand LCS3 kábelek és csatlakozók a legmagasabb POE++ szabványban meghatározott kritériumoknak is megfelelnek.

 

 

 

Patch kábelek

 

 

Speciális felépítések, speciális megnevezések

Patch kábelek esetében a nemzetközi szabványok több megnevezést is alkalmaznak, mint a hazai dokumentációk. A különböző megnevezések sok esetben különböző felépítésű kábeleket tartalmaznak, de az is előfordulhat, hogy csupán a felhasználási helyük miatt rendelkeznek speciális nevekkel. A Legrand kínálatában természetesen a teljes szortiment jelen van

 

 Informatikai helység patch kábelei

Kétféle patch kábelt lehet megkülönböztetni ebben a helységben. Felépítésük teljesen azonos, kizárólag a felhasználási módjukban különböznek:

- készülék patch kábel: patch panelt az aktív eszközzel összekötő szerelt, két csatlakozó dugós patch kábel

- cross-connect patch kábel: két patch panelt egymással összekötő szerelt, két csatlakozó dugós patch kábel

 

Helyi patch kábelek

Végponti csatlakozóhoz közeli patch kábelek, amelyek lehetnek két csatlakozósok és egy csatlakozós felépítésűek is. Maximális hossz nem lehet több mint 20 méter:

- végponti patch kábel: a végpontot a cél eszközzel összekötő két csatlakozós patch kábel

- konszolidációs patch kábel: konszolidációs pontot és végpontot összekötő kábel

 

Teljes kínálat Cat.8-ig

Teljes szortiment Cat.5e, Cat.6, Cat.6A és Cat.8 kínálat, LSOH és PVC szigeteléssel a különböző igények szerint.

 

Normál és HD kábelek

Évről-évre egyre jellemzőbb, hogy a kategória kábeleket nem csak adat továbbításra, hanem villamos megtáplálásra is használják. A Legrand LCS3 kábelek és csatlakozók a legmagasabb PoE Type 4 szabványban meghatározott kritériumoknak is megfelelnek.

 

Fali csatlakozók

 

 

Piacon elérhető legszélesebb kínálat

Villamossági rendszerek világszintű gyártójaként a Legrand számos szerelvény családdal rendelkezik, amelyek mindegyike tartalmaz adatátviteli csatlakozót. A hagyományos telefon (RJ11) és Etherent (RJ45) változatok mellett speciális aljzatok is elérhetők, amelyek zöme falba süllyesztve sorolható az aktuális termékcsalád egy funkcióival, falon kívül elhelyezhető illetve energiaoszlopba, parapet csatornába, asztali elosztósorba és padlódobozba is szerelhető.

 

Hagyományos fali és süllyesztett szerelvények:

Különböző formavilágot kedvelők egyaránt megtalálhatják az ízlésükhöz legközelebb álló szerelvénycsaládot, az egyszerű fehér aljzatoktól a Swarovsky keretes változatig. A szerelvénycsaládokban lévő termékek egymással sorolhatók.

 

Speciális kialakítások:

A Legrand kínálata megoldást nyújt a speciális igényekre is, úgymint:

- ipari, por és vízálló változatok (IP44, IP55, IP66)

- kültéri, vandálbiztos változatok (IK10)

- Anti mikrobiális burkolatok

- parapet csatornába, padlódobozba, energiaoszlopba,

elosztósorba szerelhető, 45x45 változatok

 

Gyors-csatlakozós portok:

Az aljzatok zömének kialakítása szerszám nélküli vezeték bekötést tesz lehetővé, amely garantálja a maximális üzembiztonságot a teljes szortimenten: Cat.5e, Cat.6 és Cat.6A, árnyékolt (FTP, STP) vagy árnyékolatlan (UTP) portok

 

Kiemelkedő minőség:

Az adatátvitel folytonossága érdekében a Legrand magasabb minőségi kritériumokat követ a nemzetközi szabványban leírtakhoz képest.

- 2500 csatlakoztatási ciklust követően sem csökkenek az adatátviteli jellemzők (szabvány elvárás: 750 ciklus)

- Channel jellemzők: + 3dB tartalék áthallás és visszaverődési csillapítás

 

Audió, videó és adatátviteli aljaztok:

A hagyományos RJ11 és RJ45 csatlakozókon túl számos egyéb aljzat érhető el, pl: HDMI, USB-A (adat és töltő változatok), USB-C, SUB-D9, SUB-D15, HD15, Jack-3.5, XLR, Display port, RCA, LC, SC/APC, ST, stb..

 

Power over Ethernet

Évről-évre egyre jellemzőbb, hogy a kategória kábeleket nem csak adat továbbításra, hanem megtáplálásra is használják. A Legrand LCS3 kábelek és csatlakozók a legmagasabb POE++ szabvány által leírt kritériumoknak is megfelelnek.

 

 

Letölthető dokumentumok