Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Borítókép

Padlódobozok

Valamennyi munkaterülethez alkalmazkodnak, legyen szó álpadlóról vagy betonpadlóról, a megfelelő fedél és burkolat kiválasztásával tökéletesen illeszkedik környezetébe. Ideális irodákba, tárgyalótermekbe, közintézményekbe, kereskedelmi egységekbe stb.

Általános padlódobozok

Általános padlódobozok

Ismerje meg a Legrand megújult, és kibővített moduláris padlódoboz kínálatát. Modern és esztétikus kialakítás, széles méretválaszték, testre szabható megoldások speciális igényekre is.

A padlódobozok a korábbiaktól eltérően több cikkszámból állnak, ezáltal partnereink saját igényekre szabhatják a padlódoboz méretét, típusát, formáját, valamint anyaghasználatát. Álpadlóba építés esetén nem, de betonpadlóba építés esetén szükséges úgynevezett süllyesztődoboz, vagy betondoboz (pl. Kat. szám: 088090) használata. Ebbe, illetve az álpadlóban megfelelő méretre vágott nyílásba kerül bele az adott padlódoboz (pl. 088020), amire padlószőnyeghez alkalmas műanyag fedél kerül (pl. 088000). A szerelvénykelyheket a padlódobozok tartalmazzák, amibe a 45x45 mm-es Program Mosaic szerelvények szerszám használata nélkül, egyszerűen bepattinthatók.

Kiváló alkalmazás különféle padlóburkolatoknál

A padlódobozok fedelét úgy terveztük meg, hogy a lehető legjobban testre szabható legyen, és tökéletesen illeszkedjen a meglévő padlóba. A fedél tetszőlegesen burkolható akár parkettával, csempével, padlószőnyeggel, de igény szerint rozsdamentes acél vagy sárgaréz fedlap is illeszthető a padlódoboz fedélbe. Válasszon hagyományos műanyag, rozsdamentes acél vagy sárgaréz fedelet. A standard padlódoboz fedelébe maximum 8 mm (padlószőnyeg), a perem nélküli padlódoboz fedelébe pedig maximum 15 mm (járólap) vastagságú burkolat illeszthető be.

A padlódobozok modulárisak, egyszerű és gyors szerelést biztosítanak a szakemberek számára. Valamennyi munkaterülethez alkalmazkodnak, legyen szó álpadlóról vagy betonpadlóról, a megfelelő fedél és burkolat kiválasztásával tökéletesen illeszkedik környezetébe. Ideális irodákba, tárgyalótermekbe, közintézményekbe, kereskedelmi egységekbe stb. A padlódobozok a szerelvénykelyheket tartalmazzák, melybe 45 x 45 mm-es Program Mosaic szerelvények egyszerűen bepattinthatók, pl: 2P+F dugalj, RJ45 vagy USB-A/C csatlakozóaljzat.

 

Modern kialakítás, számtalan konfigurálási lehetőséggel

 

A kiválasztott padlódoboz típusától függően választható hozzá 3 különböző típusú fedél, hogy tökéletesen illeszkedjen az adott környezetbe.

  • Standard padlódoboz

  • Perem nélküli padlódoboz

  • Kerek padlódoboz

A standard padlódobozhoz műanyag, rozsdamentes acél és sárgaréz bevonatú fedél választható.
A perem nélküli padlódobozhoz rozsdamentes acél és sárgaréz bevonatú fedél választható.
A kerek padlódobozhoz műanyag fedél választható.

 

 

 

 

A padlódobozok 3 féle méretben és 2 féle szerelvényezési opcióval választhatók, attól függően, hogy hány darab és milyen típusú csatlakozást szükséges kiépíteni. Merőleges szerelvényezés esetén 8, 12 vagy 16 modulos, vízszintes szerelvényezés esetén 12, 18 vagy 24 modulos, kerek padlódoboz esetén pedig 12 vagy 20 modulos kivitel választható (1 dugalj = 2 modul).

 

 

Süllyesztődobozok betonpadlóba

A padlódobozokat nem csak álpadlóba, de betonpadlóba is építhetjük. Ehhez azonban süllyesztődobozra van szükség. A süllyesztődoboz megakadályozza, hogy a betonozás során a padlódobozba beton kerüljön.

 

Standard vagy perem nélküli padlódobozokhoz. 60 mm – 90 mm vastagságú betonba építhető. Oldalán keresztül többféle méretű és formájú csövek vezethetők a padlódobozba (kat. szám: 088090/91/92).

 

Univerzális, állítható magasságú süllyesztődoboz standard, perem nélküli vagy kerek padlódobozokhoz. 55 mm – 150 mm vastagságú betonba építhető (kat. szám: 088080).  A habszivacsba tetszőleges méretű csövek vezethetők. A padlódoboz rögzítéséhez fém keret használata is szükséges, ami felfekszik a betonra és amire ráilleszthető a padlódoboz (kat. szám: 088081/82/83/89).

 

Padlódoboz bemutató videó

Szerelési videók

A nagyobb méretben való megtekintéshez a videók jobb alsó sarkában található "Youtube" feliratra kattintson! 

 

Általános padlódoboz műszaki adatlap és kiváltási táblázat

Letölthető dokumentumok, prospektusok

  • Padlódoboz általános műszaki adatlap

IP66 padlódobozok

Az IP66-os padlódobozok robosztus kialakítása és hatékony funkciói ideális megoldást nyújtanak olyan környezetben, ahol nagyobb mennyiségű víz érheti a padlófelületet.

Az IP66-os padlodobozok: teljes mértékben védettek por ellen, és erős vízsugár valamint vízbe merülés ellen (ez rövid ideig tartó merülést jelent, illetve nem károsító mértékű szivárgás elfogadható)

2 féle megoldást kínálunk, IP66 padlódobozok:

  • Levehető fedéllel (Kat. szám: 088061)
  • Felhajtható fedéllel (Kat. szám: 088064)

A padlódobozok 4 modulos férőhellyel (2 dugalj számára) és rozsdament acél borítással rendelkeznek. A felhajtható fedéllel rendelkező IP66 padlódoboz (Kat. szám: 088064) csak oldalsó bekötésű csatlakozódugóval kompatibilis kitámasztott állásban. A padlódobozok közvetlenül beépíthetőek álpadlóba vagy betonpadlóba, utóbbi esetén süllyesztődoboz használatával (Kat. szám: 088069). Az IP66-os védettség kizárólag zárt állapotban biztosított. A kábelek kivezetése kábelkivezető segítségével oldható meg, amely IP54-es védettséget biztosít. A padlódobozokban Program Mosaic rögzítőkeret megtalálható, így a Program Mosaic szerelvények könnyedén bepattinthatók.

Képek

IP66 padlódoboz felhajtható fedéllel - 088064
IP66 padlódoboz levehető fedéllel - 088061
Süllyesztődoboz IP66 padlódobozhoz - 088069
Kábelkivezető IP66 padlódobozhoz - 088062

IP66 padlódoboz bemutató videó

Letölthető dokumentumok, prospektusok

  • Padlódoboz IP66 adatlap

Csökkentett magasságú padlódoboz

A csökkentett magasságú padlódobozt speciális igényekre fejlesztettük ki, ahol az álpadló vagy beton vastagsága nem teszi lehetővé a standard padlódobozok használatát. A csökkentett magasságú padlódobozok 50-70 mm vastagságú álpadlóba vagy betonpadlóba építhetők. Betonpadlóba építés esetén süllyesztődoboz (Kat. szám: 088073) használata szükséges, álpadlóba építés esetén pedig elektromos szigetelődoboz (Kat. szám: 088071) használata ajánlott. A padlódobozhoz műanyag fedél tartozik, viszont igény esetén felszerelhető rozsdamentes acél fedéllel (Kat. szám: 088072) is.

A padlódobozban található szerelvénykelyhekbe 45x45 mm-es Program Mosaic szerelvények pattinthatók be. A 16 modulos kialakításnak köszönhetően akár 8 db dugalj is elhelyezhető benne. A padlódoboz fedele padlószőnyeggel burkolható. Részletes termék információk és műszaki paraméterek a letölthető adatlapban megtalálhatók.

Képek

Csökkentett magasságú padlódoboz - 088070
Elektromos szigetelődoboz - 088071
Süllyesztődoboz betonpadlóba - 088073
Rozsdamentes acél fedél - 088072

Csökkentett magasságú padlódoboz adatlap

Letölthető dokumentumok, prospektusok

  • Csökkentett magasságú padlódoboz