Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Borítókép

Energiaoszlopok

A Legrand energiaoszlopok legfőbb funkciója, hogy a felhasználás helyén biztosítsák a megfelelő erősáramú és gyengeáramú csatlakozók elérhetőségét a felhasználó számára. Az energiaoszlopok megtáplálása alapvetően a padlón keresztül történik, de lehetőség van az álmennyezeten keresztüli megtápláláshoz is. A mini-oszlopok és energiaoszlopok többféle méretben is elérhetők. Attól függően, hogy gyenge- és/vagy erősáramú vezetékeket szeretnénk párhuzamosan elhelyezni az energiaoszlopban, 1, 2 vagy akár 4 rekeszes energiaoszlop is választható a kínálatból. A bepattintható energiaoszlopba Program Mosaic szerelvényeket (további rögzítőkeret használata nélkül) könnyedén bepattinthatunk. Az univerzális energiaoszlopba rögzítőkeret használatával Niloé, Valena, Valena Life, Céliane, Cariva és Program Mosaic szerelvények is illeszthetők.

Kompakt mini-oszlop

A kompakt mini-oszlop mindössze 17 cm magas és moduláris kialakításának köszönhetően Program Mosaic aljzatokkal könnyen szerelvényezhető.

A gyenge- és erősáramú vezetékek elszeparálása céljából egy válaszfal található a mini-oszlopban.

 • 2 rekeszes kompakt mini-oszlop, válaszfallal elválasztott, 1 oldalról szerelvényezhető (kiegészítő használatával 2 oldalról) 
Példa: kompakt mini-oszlop összeszerelés vízszintes sorolással

 

A kompakt mini-oszlop összeépíthető, sorolható akár egymás mellé vízszintes, akár egymás fölé függőleges sorolással. 4 modul férőhellyel rendelkezik (ez 2 db dugaljnak felel meg), igény esetén kiegészítő rögzítőkeret használatával 2 oldalról is szerelvényezhető és további 4 modullal bővíthető. Kínálatunkban ezekhez megtalálhatók kiegészítők. Rögzítés és megtáplálás padlón keresztül. 

653200 - Kompakt mini-oszlop
653201 - Kompakt mini-oszlophoz rögzítőkeret, 4 modul
653202 - Kompakt mini-oszlophoz sorolókeret, vízszintes
653203 - Kompakt mini-oszlophoz sorolókeret, függőleges

Mini-oszlopok

A mini-oszlopok nevéből adódóan kisebb méretűek, 0,30 m és 0,68 m-es változat szerepel kínálatunkban. A Legrand mini-oszlopok többféle színben is elérhetők, hogy minél könnyebben beilleszkedjen az adott környezetbe: fehér, fekete és alumínium. 

A gyenge- és erősáramú vezetékek elszeparálása céljából többféle típusú mini-oszlop található meg kínálatunkban:

 • 1 rekeszes mini-oszlop (1 oldalról szerelvényezhető)
 • 2 rekeszes mini-oszlop (2 oldalról szerelvényezhető)
 • 4 rekeszes mini-oszlop (2 oldalról szerelvényezhető)

A mini-oszlopok legfőbb funkciója, hogy a felhasználás helyén biztosítsa a megfelelő erősáramú és gyengeáramú csatlakozók elérhetőségét a felhasználó számára. Szerelvényezés szempontjából 2 féle opció is elérhető a szakemberek számára:

 • Bepattintható mini-oszlop: Program Mosaic szerelvények könnyedén bepattinthatók, rögzítőkeret használata nélkül
 • Univerzális mini-oszlop: rögzítőkeret használatával Niloé, Valena, Valena Life, Céliane, Cariva és Program Mosaic szerelvényekkel szerelhető

Mini-oszlop, 1 rekeszes bepattintható, 0,3 m, fehér - 653000
Mini-oszlop, 2 rekeszes bepattintható, 0,68 m, alumínium - 653024
Mini-oszlop, 2 rekeszes univerzális, 0,68 m, alumínium - 653124
Mini-oszlop, 4 rekeszes bepattintható, 0,68 m, fekete - 653045

Energiaoszlopok

Az energiaoszlopok magassága széles skálán terjed. A 2,7 m magas energiaoszlop 3,9 m-ig kihúzható, a 3,9 m magas pedig egészen 5,1 m-ig. A kihúzható rész tetszőlegesen kézzel állítható a kívánt magasság beállításához. A kihúzható rész műanyag takaróelemmel eltakarható, (Kat. szám: 653066/67/68) mennyezetről való megtáplálás esetén ajánlott, eltakarva ezáltal a vezetékeket. Többféle színben is elérhető, hogy minél könnyebben beilleszkedjen az adott környezetbe: fehér, fekete és alumínium. Az energiaoszlopok padlón és mennyezetről is megtáplálhatók. A mennyezetnél nem az álmennyezethez, hanem a födémhez szükséges rögzíteni az energiaoszlopot.

A gyenge- és erősáramú vezetékek elszeparálása céljából többféle típusú energiaoszlop található meg kínálatunkban:

 • 1 rekeszes energiaoszlop
 • 2 rekeszes energiaoszlop
 • 4 rekeszes energiaoszlop (3,35 m magas, szerelvényezni 0,68 m-ig lehet)

Az energiaoszlopok két oldalról szerelvényezhetők. Az egyrekeszes energiaoszlop esetében 2 oldalról, egymással szemben a szerelvényezés nem megoldható. Az energiaoszlop legfőbb funkciója, hogy a felhasználás helyén biztosítsa a megfelelő erősáramú és gyengeáramú csatlakozók elérhetőségét a felhasználó számára. Szerelvényezés szempontjából 2 féle opció is elérhető a szakemberek számára:

 • Bepattintható energiaoszlop: Program Mosaic szerelvények könnyedén bepattinthatók, rögzítőkeret használata nélkül
 • Univerzális energiaoszlop: rögzítőkeret használatával Niloé, Valena, Valena Life, Céliane, Cariva és Program Mosaic szerelvényekkel szerelhető

 

Bemutató videó

Energiaoszlop kiegészítők

Az energiaoszlopokhoz széles kiegészítő választék is elérhető kínálatunkban, mellyel bővíteni és kiegészíteni, vagy akár más rendszerhez is csatlakoztatni tudjuk az energiaoszlopokat (pl. kábeltálcához). 

 • Végzáró szett (Kat. szám: 653066/67/68): 1,2 m hosszú, vágható műanyag elem, mely az energiaoszlop kihúzható alumínium részének az eltakarására, valamint a vezetékek mennyezetről való elvezetésére szolgál. 
 • Gurulós mini-oszlop (Kat. szám: 653029): Ha nem szükséges a padlóhoz való rögzítés, a gurulós mini-oszlop szabadon mozgatható a 4 db görgőnek és a 4 méteres kábelnek köszönhetően. A mini oszlop 7 db 2P+F dugaljal, 1 db dupla USB-A csatlakozóaljzattal, valamint egy asztallappal felszerelt.
 • Ovaline szett: a merev kábelvezető segítségével a mini oszlop összeköthető a mennyezettel, így a mennyezetről való megtáplálás is lehetővé válik. Magassága tetszés szerint méretre szabható, vágható.
 • Polc (Kat. szám: 653083): a bepattintható energiaoszlopra rögzíthető polc
 • Flexibilis kábelvezető (Kat. szám: 653056): 1 m hosszú flexibilis kábelvezető, mellyel az energiaoszlopból pl. kábeltálcára kivezethetők a gyenge- vagy erősáramú vezetékek.
 • Rögzítőkeretek használata szükséges univerzális energiaoszlopok esetében. Pl. Program Mosaic szerelvényeknél 653178/79
 • Adapter moduláris készülékekhez (Kat. szám: 031069): két modulos adapter, illetve rögzítőkeret használatával sínre szerelhető moduláris eszközök is (pl. kismegszakító) felszerelhetők energiaoszlopra.
 • További kiegészítők a nagy katalógusban, illetve alább, a szerelési videóban is megtekinthetők.

 

Végzáró, takaró elem - 653066
Gurulós mini-oszlop - 653029
Ovaline szett - 653060
Polc - 653083
Energiaoszlopra szerelhető flexibilis cső

Szerelési videók

 

Letölthető dokumentumok