Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Green Up járműtöltő

Green'UP járműtöltő - Lakossági / Publikus autótöltő

Mindannyian tapasztaljuk és látjuk, hogy az energiahatékonyság és fenntarthatóság jegyében egyre több az elektromos jármű, elektromos autó. Az e-mobilitás elterjedésével a Legrand kínálatában is megjelentek a különböző Green'UP™ járműtöltési, elektromos autótöltési megoldások, egészen a legegyszerűbbtől a 2x22 kW-os, AC, szabadon álló töltőoszlopig. A Legrand nagy hangsúlyt fektet, a minőségi töltési megoldásokra, ezért a fejlesztések során a felhasználók teljes kiszolgálását tűzte ki célul. A Legrand Green'UP járműtöltővel autója gyorsan és biztonságosan tölthető. A Bluetooth-os kommunikációnak köszönhetően a töltési információk mobiltelefonos applikáción keresztül elérhetőek.

Green’UP Járműtöltő

A járműtöltőkről:
 

Általában:

Az elektromos járművek elterjedésével egyre gyakoribb, hogy az emberek szeretnének otthon is kialakítani olyan megoldást, amellyel a járművük gyorsan, biztonságosan tölthető. Ebben segítséget szeretne nyújtani a Legrand a lakosság számára. A Legrand, mint villamossági rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője olyan rendszert hozott létre, amellyel a járművek töltése egyszerűen nyomon követhető, változtatható, vezérelhető, mérhető.

A műszaki megoldások tekintetében a következő szempontokat kell figyelembe venni minimálisan, de nem kizárólagosan:

- Az ingatlan villamos hálózatának paraméterei. Példa: Amennyiben egy 22kW-os töltőt szeretnénk telepíteni, akkor annak az áramfelvétele 3x32A. Ez feltételezi, hogy az ingatlannak olyan betáplálása van, ami az ingatlan jelenlegi fogyasztásán felül még ekkora tartalékkal bír. Ez általában nem áll fent, így bővítést kell kérni az áramszolgáltatótól.

- A vásárolt/vásárolni kívánt autó legnagyobb töltési teljesítménye, amit a saját töltőjén tud fogadni. Például egy Renault ZOE 41kWh fel tud venni 22kW-ot, de mondjuk egy Hyundai Ioniq 28kWh csak 7kW-tal engedi tölteni magát.

- Akarunk-e a következő 5 évben autót váltani? Ha van rá esély, akkor érdemes úgy készülni, hogy a következő tud nagyobb teljesítményt fogadni.

 

Természetesen a kiválasztásnál fontos szempont lehet a hatótávolság, kényelem, fogyasztás (hány kW-ból tud megtenni 100 km-t), karbantartási költségek, stb.

Amennyiben változhatnak a körülmények érdemes egy olyan töltési megoldást választani, ami nem kerül sok pénzbe telepíteni (Green’UP Access), vagy szabályozható a maximálisan felvett teljesítmény (Green’UP Prémium). Lásd lentebb!

Minden esetben a töltőkhöz külön áramkört kell kiépíteni, megfelelően méretezve és védelmekkel ellátva. Ehhez érdemes szakember segítségét igénybe venni.A Legrandnál:

Az e-mobilitás elterjedésével a Legrand kínálatában is megjelentek a különböző Green'UP™ járműtöltési megoldások, a legegyszerűbbtől a 2x22 kW-os, AC, szabadon álló töltőoszlopig. A Legrand nagy hangsúlyt fektet, a minőségi töltési megoldásokra, ezért a fejlesztések során a felhasználók teljes kiszolgálását tűzte ki célul. A töltési rendszereit Renault-val közösen fejlesztette, így a töltési szempontból „legérzékenyebb” ZOE modelleket is gond nélkül lehet ellátni a szükséges villamos energiával. Minden prémium töltőjét alaphelyzetben Bluetooth-os kommunikációval szállítja, amely biztosítja a töltési információk átadását és a töltés vezérlési lehetőségeit mobiltelefonos applikáción keresztül.

Az Access kategóriában egyedülállóan kínál olyan egyszerű töltési megoldást, amely a járművel kommunikálva biztosítja a 16 A-es tartós töltést, mely a normál dugaszoló aljzatokkal legfeljebb 10 A lehet, mert a járművek saját töltői nem engednek meg több áramot felvenni az autónak. Ezzel a megoldással a töltési időt jelentős mértékben csökkenthetjük, viszonylag kis költséggel. Ebben az esetben is egyedileg kialakított áramkör kialakítása szükséges, ami megfelelő védelmeket (túláram, érintés, túlfeszültség) igényel.

 

 

 


 

Green’UP Access aljzatok

Kedvező árú, könnyen adaptálható és biztonságos megoldás

Lehetővé teszi elektromos és plug-in hybrid járművek biztonságos töltését, melyek 2. üzemmódú kábellel rendelkeznek (kompatibilis a 1. üzemmódú kábelekkel is).

A Green'up Access csatlakozóaljzat segítségével a Legrand megkönnyíti a járművek otthoni feltöltését.Kedvező árú, könnyen telepíthető, biztonságos, bármilyen hagyományos célra használható, és specifikus vezetékezést igényel, így könnyen tovább fejleszthető a 3. üzemmódú egyfázisú töltőállomással a megnövekedett igények esetén.

 

Műanyag aljzat

Méret: 98 x 98 x 70 mm

Fém aljzat

Méret: 110 x 110 x 13,5 mm

Fém aljzat zárható csapófedéllel

Méret: 110 x 110 x 13,5 mm

 

 

  • Green'Up Access Kit 

Telepítésre kész szett 16A
Lehetővé teszi biztonságos töltőhely kialakítását elektromos és plug-in hybrid járművek számára, 1. és 2. üzemmódú kábel használatával. Otthoni vagy munkahelyi használatra. Tápellátás közvetlenül az elosztószekrényből: 1 különálló leágazás legalább 3x 2,5 mm2-es kábelezéssel,
Túláram védelemmel kombinált áramvédő kapcsolóval (egy áramkör töltőaljzatonként)
A szett tartalmazza:
- 1 időtálló Green'UP Access műanyag csatlakozóaljzat csapófedéllel, IP55, IK08, 16 A EV - 230 V AC
- 1 tartó töltésvezérlő rögzítéséhez (kat. szám 0 904 78)
- 1 RCBO védelem, C 16 A, 30 mA, F típus (kat. szám 4 107 53) 
Túlfeszültség védelmi készülék használata ajánlott

  • Várható töltési idő: 5-7 óra (jármű akkumulátor kapacítástól függ)

  • Kommunikáció az arra kialkított járműtöltőkkel

Minden elektromos jármű 16 A-ig terjedő töltése teljes biztonságban 1. vagy 2. üzemmódú kábellel, a töltő teljesítményétől függetlenül.

 

 

 

  

Green’UP Prémium töltő berendezések

 

Elektromos és plug-in hybrid járművek 2. és 3. üzemmódú (egyfázisú és háromfázisú) biztonságos töltéséhez
Megfelel az IEC 61851-1 és 61851-2 szabványoknak
A töltőállomások felvett teljesítménye szabályozható a beépített kapcsolók segítségével vagy szoftveresen, applikációból vagy honlapról.
A töltési paraméterek konfiguráláshoz és a töltés vezérléséhez Bluetooth-os vezeték nélküli kommunikáció áll rendelkezésre minden készülékben, amely okostelefonra vagy a tabletra letölthető applikáció segítségével történhet (iOS és Android operációs rendszerekhez egyaránt.)

Elérhető funkciók: töltőállomás állapota, napi töltési program, töltés indítás/leállítás, adott töltés felvett energiája/költsége, energiamenedzsment, szoftverfrissítés.
A kat. szám 0 590 56 kommunikációs modul segítségével RJ45-ön vagy WIFI-n keresztül lehet csatlakozni a készülékhez vagy RS485-ös soros vonalon MODBUS kommunikációval. 
A kommunikációs modul segítségével elérhető további funkciók: heti töltési program, fogyasztásfigyelés felhőalapú adattárolással, állapot értesítés. Csúcsidő, völgyidő, program választás.
A kat. szám 0 590 59 RFID  kártyaolvasó a kommunikációs modullal együtt használható kizárólag a fém töltőállomásokban. Ezzel jogosultsághoz köthető elérést biztosíthatunk több felhasználós alkalmazásokhoz.
Itt a kártyához rendelt személy / autó töltési szokásai, felhasznált energia mennyisége rögzíthető, illetve számlázható. Ilyenkor csak a kártyával lehet leállítani a töltést.
A töltők OCCP 1.6 és 2.0 protokollal lekérdezhetők.

A készülék csatlakozási lehetőségei:
- 2P+F Green’UP Access csatlakozóaljzat gyermekvédelemmel, innovatív Legrand Green’UP technológiával, mely aktiválja a maximális teljesítmény üzemmódot ezzel gyors és biztonságos töltést tesz lehetővé 2. üzemmódú töltés esetén. (1)
- 3P+N+PE (T2S) aljzatok (egy- vagy háromfázisú működés) biztonsági jelzéssel (3. üzemmód) Megtáplálás lakáselosztóból, vagy elosztószekrényből külön kiépített leágazás (védelmi készülékkel, két aljzat esetén 2 leágazás) 
- Átkapcsolás vezérelt (Csúcsidő/Völgyidő) betáplálásra - feszültségmentes kontaktus input 12 V=
- Ki- és bekapcsolás vezérlés - feszültségmentes kontaktus input 12 V=

 

Egyfázisú töltők


Műanyag egyfázisú töltőállomás
3. üzemmód

Műanyag egyfázisú töltőállomás
2. és 3. üzemmód

Fém egyfázisú töltőállomás -
2. és 3. üzemmód

Háromfázisú töltők


Fém háromfázisú töltőállomás
2. és 3. üzemmód


Műanyag háromfázisú töltőállomás
3. üzemmód

 

 

 

Green UP autolto kivalasztasi tablazat

 


 

 

 

 

 

 

A MEGOLDÁS LEHETŐVÉ TESZI A TÖLTÉS LOKÁLIS  VAGY TÁVOLRÓL TÖRTÉNŐ ELLENŐRZÉSÉT
 

A Green’up Premium töltőállomást a járművek 2. és 3. módban való töltésére használják.
Az EV CHARGE alkalmazással a töltés helyi vezérlése is megoldható a beépített Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően. Az opcionális kommunikációs kittel LAN vagy Wi-Fi hálózatra kötve lehetővé teszi az okostelefonról, tabletről vagy PC-ről történő távvezérlést.

 


 

Letölthető dokumentumok

 

Letölthető dokumentumok, prospektusok

  • GreenUP járműtöltő - Prospektus