Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a legrand.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

A napelemes rendszereink védelme

2024-03-14 00:00:00

A napelemes rendszereink védelme

A fotovoltaikus (PV) rendszerek világszerte egyre népszerűbbek az energiatermelésben. Ahogy a napelemes technológia elterjed, úgy növekszik az igény a rendszerek megbízható védelmére is. Ezek a rendszerek számos kihívással szembesülnek, mint például az időjárás okozta fizikai károk, elektromos túlterhelések, és a rendszer meghibásodása.

Ezek a problémák nemcsak a rendszer hatékonyságát csökkenthetik, hanem jelentős anyagi károkat is okozhatnak. A megfelelő védelmi intézkedések, mint például a kiselosztók és feszültséglevezetők, elengedhetetlenek a napelemes rendszerek biztonságos és hatékony működéséhez. Ezek az eszközök segítenek elkerülni az elektromos túlfeszültségeket, megvédik a berendezéseket a káros hatásoktól, és hozzájárulnak a rendszer hosszabb élettartamához.

 

Ilyen feladatok ellátásához kínál a Legrand termékeket, illetve megoldásokat. A plexo3 vízmentes moduláris elosztók IP65 és IK09 védettsége, biztosítja a benne kiépített AC vagy DC oldali napelemes rendszerekhez tartozó modulárisok védelmét, minden időjárási körülmény között. A plexo3 eszközökbe beépíthető túlfeszültséglevezetők megfelelnek a UTE C 61-740-51 szabványnak, továbbá könnyedén kivehető cseremodullal és aljzattal rendelkeznek.

Ilyen eszköz továbbá a visszaállítható tűzbiztonsági doboz, amely tűz esetén lehetővé teszi a napelemes rendszer lekapcsolását és a vezérlés a dobozon lévő kar segítségével manuálisan megvalósítható.

A napelemes rendszerek védelme létfontosságú a megbízható és fenntartható energiaellátás érdekében. Ezen védelmi eszközök kritikus szerepet játszanak ebben a folyamatban, segítve a rendszerek védelmét és hosszú távú hatékonyságát. Az ilyen technológiák befektetése nemcsak a rendszer biztonságát javítja, hanem hozzájárul az energiahatékonyság és a környezetvédelem globális céljaihoz is.